ΑρχικήinetΗ Apple αποσύρει WhatsApp και Threads από το App Store της Κίνας

Η Apple αποσύρει WhatsApp και Threads από το App Store της Κίνας

Η Apple ανακοίνωσε ότι έχει αφαιρέσει τις πλατφόρμες WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα, αφού έλαβε εντολή να το κάνει από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία ανέφερε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Η Apple θα χρεώσει τους προγραμματιστές εάν προσφέρουν Sideloaded Apps

Apple app store Κίνα

Το Telegram και το Signal – δύο άλλες ξένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων – αφαιρέθηκαν επίσης από το κατάστημα την Παρασκευή, σύμφωνα με τις εταιρείες παρακολούθησης εφαρμογών Qimai και AppMagic.

Η κατάργηση των τεσσάρων εφαρμογών υποδηλώνει αυξανόμενη μισαλλοδοξία από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας, έναντι τουλάχιστον ορισμένων ξένων υπηρεσιών διαδικτυακών μηνυμάτων που βρίσκονται εκτός του ελέγχου της. Σηματοδοτεί επίσης λιγότερα περιθώρια ελευθερίας για την Apple στην Κίνα.

Τούτου λεχθέντος, άλλες εφαρμογές Meta, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και Messenger παρέμειναν διαθέσιμες για λήψη. Πολλές άλλες δημοφιλείς εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από δυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των YouTube και X ήταν επίσης διαθέσιμες.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς το WhatsApp ή τo Threads θα μπορούσαν να προκάλεσαν ανησυχίες για την ασφάλεια στις κινεζικές αρχές.

«Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας διέταξε την αφαίρεση αυτών των εφαρμογών από το App Store της Κίνας με βάση τις ανησυχίες τους για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε η Apple σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους νόμους στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, ακόμη και όταν διαφωνούμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα: Το Delta Game Emulator είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store

Καμία από τις τέσσερις εφαρμογές δεν χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα – όπου η Tencent’s είναι μακράν η κυρίαρχη υπηρεσία.

Αυτές οι εφαρμογές και πολλές ξένες συνήθως αποκλείονται σε κινεζικά δίκτυα από το “Μεγάλο Τείχος προστασίας” – το εκτεταμένο κυβερνοσύστημα λογοκρισίας της χώρας – και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή άλλα εργαλεία διακομιστή μεσολάβησης.

Οι τέσσερις εφαρμογές παραμένουν διαθέσιμες στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο, τις δύο ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας.

Ορισμένοι ειδικοί στον κλάδο της τεχνολογίας της Κίνας είπαν ότι η κυβερνητική εντολή για το WhatsApp και το Threads θα μπορούσε να σχετίζεται με έναν νέο κανόνα τον περασμένο Αύγουστο που απαιτεί από όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές στην Κίνα να εγγραφούν στην κυβέρνηση διαφορετικά κινδυνεύουν να αφαιρεθούν.

Δείτε επίσης: Apple: Ίσως έχει προβλήματα με το App Store στην Ευρώπη

Πηγή: reuters

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS