ΑρχικήinetΗ Apple εξαγοράζει τη γαλλική startup Datakalab AI τεχνολογίας

Η Apple εξαγοράζει τη γαλλική startup Datakalab AI τεχνολογίας

Η Apple φέρεται να εξαγόρασε την Datakalab, μια startup με έδρα το Παρίσι της Γαλλίας που ειδικεύεται στη συμπίεση τεχνητής νοημοσύνης και στην τεχνολογία computer vision. Σύμφωνα με το γαλλικό επιχειρηματικό περιοδικό Challenges, η εξαγορά οριστικοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

Apple Datakalab

Η Datakalab περιέγραψε τον εαυτό της ως «ειδικοί σε αλγόριθμους χαμηλής ισχύος, αποδοτικούς χρόνου εκτέλεσης και βαθιάς μάθησης» που λειτουργούν στη συσκευή.

Στη σελίδα της στο LinkedIn, η Datakalab τονίζει ότι η «συμπίεση και προσαρμογή κορυφαίας βιομηχανίας για την ανάπτυξη ενσωματωμένης τεχνολογίας computer vision που είναι γρήγορη, οικονομική και ακριβής». Πριν από την εξαγορά της από την Apple, η Datakalab είχε μεταξύ 10 και 20 υπαλλήλων.

Η Datakalab συνεργάστηκε με τη γαλλική κυβέρνηση τον Μάιο του 2020 για να αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα μεταφορών του Παρισιού, για να ελέγξει εάν οι άνθρωποι φορούσαν μάσκες προσώπου. Η εταιρεία συνεργάστηκε επίσης με τη Disney και άλλους συνεργάτες στο παρελθόν.

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Ενώ ούτε η Apple ούτε η DatakaLab έχουν αναγνωρίσει την εξαγορά, η Challenges λέει ότι η συμφωνία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτόν τον μήνα. Η έκθεση λέει ότι οι δύο ιδρυτές της Datakalab δεν εντάχθηκαν στην Apple, αλλά πολλοί άλλοι υπάλληλοι έκαναν το άλμα. Η Datakalab κατείχε επίσης πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη συμπίεση και την τεχνολογία όρασης AI.

Η εξαγορά έρχεται καθώς η Apple αναμένεται να φέρει μια σουίτα χαρακτηριστικών AI στο iOS 18 αργότερα φέτος. Η Datakalab ανέπτυξε επίσης προηγμένη τεχνολογία βασισμένη στο όραμα, η οποία θα μπορούσε να παίξει ρόλο στις φιλοδοξίες Vision Pro της Apple στο μέλλον. Η προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε πράγματα όπως οι Φωτογραφίες και το Face ID.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Η τεχνολογία computer vision που αναπτύσσει η Datakalab της Apple, επιτρέπει στους υπολογιστές να ‘βλέπουν‘ και να ερμηνεύουν τον οπτικό κόσμο και έχει το δυναμικό να μετασχηματίσει την ψηφιακή αλληλεπίδραση. Με την αύξηση της ικανότητας των υπολογιστών να αναγνωρίζουν και να επεξεργάζονται τις εικόνες, οι χρήστες θα μπορούν να διευρύνουν τις δυνατότητές τους στην αλληλεπίδραση με την ψηφιακή τεχνολογία. Για παράδειγμα, η τεχνολογία computer vision μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πιο προηγμένων και διαισθητικών διεπαφών χρήστη. Οι χρήστες θα μπορούσαν να διευθύνουν τις εφαρμογές και τις συσκευές τους μέσω κινήσεων ή ακόμη και με την έκφραση του προσώπου τους, δημιουργώντας μια πιο φυσική και διαισθητική εμπειρία. Επιπλέον, η τεχνολογία computer vision μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη πιο προσαρμοσμένων και προσωποποιημένων ψηφιακών εμπειριών. Οι υπολογιστές θα μπορούσαν να αναγνωρίζουν τους χρήστες και να προσαρμόζουν τις εμπειρίες τους ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS