ΑρχικήYoutubeΤο ρομπότ Phoenix της Sanctuary AI κάνει ότι κι ένας άνθρωπος

Το ρομπότ Phoenix της Sanctuary AI κάνει ότι κι ένας άνθρωπος

Η startup ρομποτικής Sanctuary AI με έδρα το Βανκούβερ, αποκάλυψε την έβδομη γενιά του ρομπότ γενικής χρήσης της, Phoenix.

Δείτε επίσης: Ameca: Οι προβλέψεις του πιο προηγμένου ανθρωποειδούς ρομπότ για το τέλος της ανθρωπότητας

Η νεότερη έκδοση του Phoenix έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο, αφότου η Sanctuary AI αποκάλυψε το ρομπότ έκτης γενιάς της, το οποίο πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το TIME ως μία από τις καλύτερες εφευρέσεις του 2023. Έρχεται επίσης λιγότερο από 16 μήνες αφότου το ρομπότ πέμπτης γενιάς μπήκε για πρώτη φορά σε μία από τις εμπορικές εγκαταστάσεις της Canadian Tire.

Phoenix Sanctuary AI

Το ρομπότ έβδομης γενιάς περιλαμβάνει βελτιωμένο εύρος κίνησης που μοιάζει με αυτό του ανθρώπου, καθώς και βελτιώσεις στο χρόνο λειτουργίας—δηλαδή το χρόνο που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα-, οπτική αντίληψη και απτική αίσθηση για να αυξήσει την ικανότητα του συστήματος να εκτελεί σύνθετες εργασίες για μεγαλύτερες περιόδους. Περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο υλικό, όπως μειωμένο βάρος και κατανάλωση ενέργειας.

Η Sanctuary AI ισχυρίζεται ότι το Phoenix μπορεί πλέον να αυτοματοποιεί νέες εργασίες σε λιγότερο από 24 ώρες. Εκτός από τη βελτίωση των λειτουργιών του ρομπότ, η Sanctuary AI λέει ότι έχει επίσης αυξήσει την ταχύτητα με την οποία η startup μπορεί να κατασκευάσει και να θέσει σε λειτουργία τα ρομπότ και μείωσε το κόστος κατασκευής κάθε μονάδας.

Δείτε ακόμα: Menteebot: Ανθρωποειδές ρομπότ εκπαιδεύεται με εντολές σε “φυσική γλώσσα”

Η Sanctuary AI, η οποία ιδρύθηκε το 2018, επικεντρώνεται στη δημιουργία ρομπότ γενικής χρήσης, που μοιάζουν με ανθρώπους, τα οποία μπορούν να εκτελούν εργασίες αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε διάφορους κλάδους. Τα ρομπότ της χρησιμοποιούν ένα σύστημα ελέγχου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) που ονομάζεται Carbon, το οποίο ισχυρίζεται ότι μιμείται υποσυστήματα που βρίσκονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως η μνήμη, η όραση, ο ήχος και η αφή.

Προσθέτοντας στην πρώτη ανάπτυξη του Phoenix με την Canadian Tire, η startup ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το ρομπότ της θα αναπτυχθεί στις επιχειρήσεις κατασκευής αυτοκινήτων της Magna, η οποία υποστηρίζει το έργο της Sanctuary AI.

Η ομάδα πίσω από τη Sanctuary AI έχει στενούς δεσμούς με το καναδικό τεχνολογικό οικοσύστημα. Η Rose είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της κβαντικής startup D-Wave με έδρα το Βανκούβερ. Ο Ajay Agrawal, συνιδρυτής και διευθυντής της Sanctuary AI, είναι επίσης ο ιδρυτής του Creative Destruction Lab.

Δείτε επίσης: Η Mercedes δοκιμάζει το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo σε εργοστάσιο

Η Sanctuary AI έχει επίσης αξιόλογους υποστηρικτές, όπως η Bell, η Export Development Canada, η Verizon και η Workday Ventures. Η startup έκλεισε χρηματοδότηση 75,5 εκατομμυρίων δολαρίων CAD στη Σειρά Α το 2022, μετά την οποία έλαβε συνεισφορά 30 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Στρατηγικής Καινοτομίας του Καναδά, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της σε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: betakit

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS