ΑρχικήUpdatesΗ τελευταία σειρά Huawei έχει ενσωματωμένο νέο Made-in-China chip

Η τελευταία σειρά Huawei έχει ενσωματωμένο νέο Made-in-China chip

Η τελευταία σειρά smartphones της Huawei ενσωματώνει την προηγμένη έκδοση του Made-in-China chip, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε πέρυσι.

huawei chip

Αυτό τονίζει την ικανότητα της κινέζικης εταιρείας να συνεχίζει, παρά τις δυσκολίες, την παραγωγή του πολυσυζητημένου chip.

Η σειρά Pura 70 της Huawei, εξοπλισμένη με το chip Kirin 9010, αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όπως αναφέρει η TechInsights μετά από ανάλυση της συσκευής. Το chip αυτό αποτελεί μια εξελιγμένη έκδοση του Kirin 9000s, που δημιουργήθηκε από τη Semiconductor Manufacturing International Corp για το Mate 60 Pro. Η ανακάλυψη αυτού του επιδόσεων chip 7 νανομέτρων προκάλεσε ανησυχία στους αξιωματούχους της Ουάσιγκτον, οι οποίοι εκτίμησαν ότι ξεπερνά τις γνωστές τεχνολογικές δυνατότητες της Κίνας.

Δείτε περισσότερα: Η Huawei “χτυπά” την Apple με τη νέα λειτουργία στο Pura 70 Ultra

Η Huawei σημείωσε εντυπωσιακή άναδο μετά την κυκλοφορία του Mate τον Αύγουστο, πυροδοτώντας μια έκρηξη για την ικανότητά της να παράγει προηγμένους ημιαγωγούς παρά τις αυξημένες αμερικανικές εξαγωγικές περιορισμούς. Η σειρά Pura 70 εξαντλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες από την απελευθέρωσή της, όπως αναφέρουν οι αγοραίες αναλύσεις της Jefferies υπό τον Έντισον Λι. Τώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν την εφαρμογή επιπλέον κυρώσεων με στόχο να περιορίσουν την επιρροή της εταιρείας και τις ευρύτερες φιλοδοξίες της Κίνας στον τομέα των ημιαγωγών.

Η TechInsights, η οποία ήταν πρωτοπόρος στην αναγνώριση του αρχικού 9000 σε συνεργασία με το Bloomberg News, ανακοίνωσε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ανακάλυψε στο Pura ένα chip Huawei Kirin 9010. Το chip αυτό κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία 7nm N+2 της SMIC, μια εξελιγμένη έκδοση της στάνταρ διαδικασίας κατασκευής 7nm.

Η πρώην σειρά P, πλέον γνωστή ως Pura, κατέκτησε την αγορά χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες φωτογραφίας της. Εισάγοντας μια νέα επιλογή για τους εγχώριους καταναλωτές, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική πρόκληση για το iPhone, το οποίο δεν προβλέπεται να λάβει αναβάθμιση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με την προσεχή περίοδο των πωλήσεων της 18ης Ιουνίου, η Huawei αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της, σύμφωνα με τον Jefferies.

Για την Huawei, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανοικοδόμηση της καταναλωτικής της δραστηριότητας, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές λόγω των κυρώσεων επί εποχής Trump. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η επιχείρηση κατάφερε να ανταγωνιστεί επιτυχώς την Apple Inc., επιτυγχάνοντας σχεδόν ίδιο μερίδιο αγοράς στην Κίνα.

huawei chip

Διαβάστε ακόμη: Huawei: Ενισχύει τον ανταγωνισμό της με την Apple με τη νέα σειρά που λανσάρει

Αυτό αναδεικνύει την επιτυχία της στρατηγικής της να υπονομεύσει τη θέση του αμερικανικού παραγωγού του iPhone στην εγχώρια αγορά, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS