ΑρχικήinetEV Jeep Wrangler: Δεν αναμένεται σύντομα, έρχεται όμως ένα off-road EV

EV Jeep Wrangler: Δεν αναμένεται σύντομα, έρχεται όμως ένα off-road EV

Το θρυλικό Jeep Wrangler μπορεί να μην αποκτήσει σύντομα ηλεκτρική έκδοση, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο EV (ηλεκτρικό) off-road όχημα.

EV Jeep Wrangler

Εμπνευσμένο από το Wrangler, το νέο ηλεκτρικό SUV της Jeep είναι σχεδιασμένο για τους λάτρεις της περιπέτειας, προσφέροντας πλήρη ικανότητα και αξιοπιστία.

Δείτε επίσης: Jeep Wagoneer S VS Tesla Model Y – Ποιό θα επικρατήσει; Δείτε το teaser

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι αντιπροσωπεύει η Jeep. Το Wrangler είναι το μοντέλο που μας καθιέρωσε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια και εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά μοντέλα», δήλωσε ο Bill Peffer, επικεφαλής της Jeep Brand North America, στο The Drive. Η Jeep φαίνεται να το προστατεύει αυτό, σύμφωνα με τον Peffer.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

jeep

Ο επικεφαλής της μάρκας Jeep ανέφερε ότι, διατηρώντας το DNA του Wrangler, «προστατεύουμε τον πυρήνα μας». Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «πολλοί πιστοί οπαδοί που οδηγούν το Wrangler».

Παρόλα αυτά, η ηλεκτροκίνηση έχει πραγματικά ευνοήσει τη μάρκα. Το υβριδικό SUV Jeep Wrangler 4xe είναι «το κορυφαίο PHEV στην αγορά», δήλωσε ο Peffer. Η Jeep έχει πειράξει ένα ηλεκτρικό Wrangler στο παρελθόν, κατασκευάζοντας ακόμη και πρωτότυπα, όπως το περυσινό Magneto 3.0 με ισχύ 650 ίππων.

Πότε θα κυκλοφορήσει η Jeep ένα ηλεκτρικό Wrangler EV;

Η Jeep έχει αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό Wrangler που παραμένει πιστό στις στιβαρές της ρίζες. Ωστόσο, η μάρκα δεν σκοπεύει να το διαθέσει στην αγορά προς το παρόν.

Μετά την παρουσίαση του πρώτου παγκόσμιου ηλεκτρικού οχήματος (EV), του Wagoneer S, την περασμένη εβδομάδα, η Jeep σχεδιάζει την επόμενη κίνησή της με ένα πιο ανθεκτικό μοντέλο EV.

jeep

Πέρυσι, η Jeep αποκάλυψε το πλήρως ηλεκτρικό Recon στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της για τα EV (ηλεκτρικά οχήματα). Το Recon είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό πνεύμα του Wrangler και συνδυάζει τις καλύτερες δυνατότητες των 4×4 μοντέλων της, προσφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο πρώην επικεφαλής της μάρκας Jeep, Jim Morrison, δήλωσε ότι το ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό Jeep Recon έχει την ικανότητα να διασχίσει το πανίσχυρο Rubicon Trail, ένα από τα πιο δύσκολα off-road μονοπάτια στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Morrison ανέφερε ότι το Recon μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή και να έχει επαρκή αυτονομία για να επιστρέψει στην πόλη για επαναφόρτιση.

Μπορεί το Jeep’s Recon να ανταποκριθεί στο Wrangler;

jeep

Το Jeep Recon αναμένεται να διαθέτει χαρακτηριστικά τύπου Wrangler, όπως αφαιρούμενες πόρτες και παράθυρα. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain της Jeep, ελαστικά off-road, γάντζους ρυμούλκησης και ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Πέρυσι, από διαρροή εικόνων σε μια εκδήλωση αντιπροσώπου, πήραμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα είναι το Jeep Recon Moab EV. Από την πρώτη ματιά, η σχεδίαση του Recon θυμίζει περισσότερο το μοντέλο Renegade παρά το Wrangler. Ωστόσο, αυτό συνέβη πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: Ανταλλάξτε το παλιό σας όχημα σας για να αποκτήσετε έκπτωση στο R1 της Rivian

Το Jeep Recon θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large, την ίδια που υποστηρίζει το Wagoneer S. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει επιλογές μπαταριών από 85 έως 118 kWh, με αυτονομία έως και 500 μίλια (800 χλμ). Αυτές οι προδιαγραφές ισχύουν για τα σεντάν, καθώς το Wagoneer S προσφέρει αυτονομία “πάνω από 300 μίλια” και αποδίδει 600 ίππους.

jeep

Σύμφωνα με τις συμφωνίες της Stellantis UAW από τον Νοέμβριο, η Jeep προγραμματίζει να λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό Wrangler. Ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το 2028.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS