ΑρχικήUpdatesApple: Δεσμεύεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας iPhone

Apple: Δεσμεύεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας iPhone

Η Apple ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενημερώσεων λογισμικού ασφαλείας για τα iPhone από την ημερομηνία κυκλοφορίας της κάθε συσκευής, ως αποτέλεσμα μιας νέας νομικής απαίτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Apple iPhone ενημέρωση ασφαλείας

Νωρίτερα φέτος, το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε νέους κανονισμούς για την ασφάλεια προϊόντων και την υποδομή τηλεπικοινωνιών (PSTI). Αυτοί οι κανονισμοί απαιτούν από τις εταιρείες που πωλούν διαδικτυακά συνδεδεμένα προϊόντα στη χώρα να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα: Οι χρήστες της Apple στα ΗΑΕ ειδοποιούνται για απειλές ασφαλείας

Μία από τις απαιτήσεις του PSTI είναι οι εταιρείες να καθορίζουν μια περίοδο υποστήριξης ή ελάχιστη διάρκεια για την παροχή ενημερώσεων ασφαλείας μετά την πώληση μιας συσκευής. Ο κανονισμός ορίζει την “ενημέρωση ασφαλείας” ως την “ενημέρωση λογισμικού που προστατεύει ή ενισχύει την ασφάλεια ενός προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφαλείας που έχουν ανακαλυφθεί ή αναφερθεί στον κατασκευαστή”.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

Σε συμμόρφωση με τον κανονισμό, η Apple έχει υποβάλει δημόσια ρυθμιστική κατάθεση για το iPhone 15 Pro Max. Η κατάθεση PSTI αναφέρει ότι η “καθορισμένη περίοδος υποστήριξης” της συσκευής είναι “τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ημερομηνία παροχής”. Η “ημερομηνία παροχής” ορίζεται ως “22 Σεπτεμβρίου 2023”, όταν δηλαδή κυκλοφόρησε η σειρά iPhone 15.

Σε αντίθεση με τη Samsung και την Google, η Apple δεν είναι πάντοτε σαφής σχετικά με την υποστήριξη λογισμικού για παλαιότερες συσκευές iPhone. Ως εκ τούτου, η ελάχιστη πενταετία υποστήριξης αποτελεί ένα καλό νέο για τους χρήστες της Apple που διατηρούν παλαιότερες συσκευές. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Android Authority, τόσο η Samsung όσο και η Google παρέχουν εγγύηση επτά ετών για ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος Android, που είναι δύο χρόνια περισσότερα από την εγγύηση της Apple.

Η Apple συνήθως παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για παλαιότερες συσκευές για μεγαλύτερο διάστημα από αυτή την πενταετή περίοδο. Για παράδειγμα, μόλις τον Μάρτιο η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ασφαλείας για τα μοντέλα iPhone 6s, που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή πριν από εννέα χρόνια.

Δείτε επίσης: Apple: Κάποιες Siri λειτουργίες δεν θα κυκλοφορήσουν στο iOS 18 έως το 2025

Ανατρέχοντας στον Νοέμβριο του 2020, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων ασφαλείας στο iPhone 5S, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013. Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε επτά χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της συσκευής.

Apple iPhone ενημέρωση ασφαλείας

Με άλλα λόγια, παρόλο που έχει πλέον καθιερωθεί η ελάχιστη περίοδος υποστήριξης των πέντε ετών, οι χρήστες iPhone μπορούν να είναι ήσυχοι, αφού η Apple έχει ένα σταθερό ιστορικό διατήρησης της υποστήριξης για παλαιότερες συσκευές για πολλά επιπλέον χρόνια.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS