ΑρχικήinetElon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα

Elon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα

Ο Elon Musk προβλέπει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα, καθώς τα τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας του, Neuralink, θα τα αντικαταστήσουν.

Elon Musk Neuralink

Ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε σε μια ανάρτηση στο X: “Θα έρθει μια στιγμή που δεν θα χρειάζονται πλέον τηλέφωνα, μόνο Neuralinks“.

Η Neuralink είναι μια εταιρεία νευροτεχνολογίας, αφοσιωμένη στην προώθηση της τεχνολογίας των εγκεφαλικών τσιπ. Αυτή τη στιγμή διεξάγει τις πρώτες της δοκιμές σε ανθρώπους. Στα τέλη Ιανουαρίου, έγινε η πρώτη εμφύτευση του τσιπ της Neuralink  στον 29χρονο Noland Arbaugh. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος αυτού του εγκεφαλικού τσιπ είναι να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση, καθώς και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk εργάζεται στο «Tesla Master Plan Part 4»

Τον Μάρτιο, η Neuralink μετέδωσε ένα βίντεο για να παρουσιάσει την πρόοδο του Arbaugh και τον έδειξε να παίζει σκάκι στον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τη σκέψη του.

Είναι καταπληκτικό, πραγματικά αξιοσημείωτο. Αισθάνομαι τυχερός που συμμετέχω σε αυτό. Κάθε μέρα, κερδίζω νέες γνώσεις. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο απίστευτο είναι να έχεις αυτή την ικανότητα“, δήλωσε ο ασθενής στο βίντεο. Πρόσφατα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Neuralink δέχεται πλέον αιτήσεις για δεύτερο συμμετέχοντα.

Η πρόβλεψη του Musk σχετικά με τη μελλοντική απόσυρση των τηλεφώνων ήρθε ως απάντηση σε μια ανάρτηση που περιελάμβανε μια εικόνα του (AI-generated), στην οποία φαίνεται να κρατά ένα τηλέφωνο, ενώ στο μέτωπό του είναι σχεδιασμένο ένα νευρωνικό δίκτυο. Ο σκοπός της εικόνας ήταν να διερευνήσει εάν τα άτομα θα ήταν πρόθυμα να εγκαταστήσουν το τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλό τους για να ελέγχουν τις συσκευές τους μέσω των σκέψεών τους. Η λεζάντα που συνόδευε την εικόνα ρωτούσε: “Θα εγκαθιστούσατε ένα Neuralink interface στον εγκέφαλό σας για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο του νέου σας τηλεφώνου X μέσω των σκέψεων;“. Εκεί ο Elon Musk απάντησε ότι κάποια στιγμή δεν θα χρειάζονται καν τα τηλέφωνα χάρη στα τσιπ της Neuralink.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Πολλοί χρήστες στην πλατφόρμα Χ αντέδρασαν στη δήλωση του δισεκατομμυριούχου. Ένα άτομο έγραψε: “Elon, σε θαυμάζω πολύ, αλλά αρνούμαι να εμφυτεύσω οτιδήποτε στον εγκέφαλό μου. Αυτή είναι μια απόλυτη απόρριψη από εμένα, φίλε μου“.

Από την άλλη, ένας χρήστης είπε: “Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία“.

Η Neuralink δημιουργήθηκε το 2016, με την ελπίδα να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διασύνδεσης των ανθρώπων με μηχανές. Ο Musk έχει πει στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να προσφέρει έναν τρόπο στους ανθρώπους να ενσωματώσουν την εικονική πραγματικότητα με τον δικό τους εγκέφαλο. Ο Elon Musk πιστεύει ότι η τεχνολογία της Neuralink θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με τους υπολογιστές μέσω της σκέψης, δημιουργώντας μια νέα μορφή επικοινωνίας.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

Επίσης, ο Musk πιστεύει ότι η τεχνολογία της εταιρείας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων νευρολογικών διαταραχών, όπως η άνοια, η κατάθλιψη και η επιληψία.

Η τεχνολογία της Neuralink θα μπορούσε, ακόμα, να επιτρέψει στους ανθρώπους να συγχρονίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της υπεροχής της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: me.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS