ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft προσπαθεί να μετατρέψει το AI chatbot της σε ψηφιακό...

Γιατί η Microsoft προσπαθεί να μετατρέψει το AI chatbot της σε ψηφιακό φίλο;

Τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχουν αναγνωριστεί ως εργαλεία παραγωγικότητας, κάποιες φορές όμως, αντιδρούν κάπως παράξενα, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να δυσκολεύονται να τα εμπιστευτούν.

microsoft

Η Microsoft προσπαθεί να βελτιώσει αυτή την εμπειρία με την ενημέρωση του Copilot, εστιάζοντας στην «προσωπικότητα» του chatbot και στα συναισθήματα που προκαλεί στους χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Νέες AI δυνατότητες για βελτίωση της αναζήτησης στα Windows

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει φωνητικές αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο και ικανότητες ερμηνείας εικόνας και κειμένου, ενώ ξεχωρίζει με έναν «ζεστό τόνο» και έναν χαρακτήρα που προσφέρει ενθάρρυνση και υποστήριξη. Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στο να βοηθήσουν το Copilot να ξεχωρίσει σε μια ολοένα αυξανόμενη αγορά σε AI chatbot, καθώς οι ανταγωνιστές εισάγουν νέες δυνατότητες. Στην παρουσίαση, το Copilot έδωσε πρακτικές και συναισθηματικές συμβουλές, δείχνοντας τη νέα του προσέγγιση.

Το Google Workspace εφαρμόζει νέες πολιτικές ασφαλείας

SecNewsTV 21 hours ago

Ένας AI φίλος

Η ενημέρωση του Copilot της Microsoft αποτυπώνει το όραμα για την τεχνητή νοημοσύνη ως ψηφιακού φίλου, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Mustafa Suleyman. Το Copilot θα είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες και θα υποστηρίζει τους χρήστες με ευχάριστο και φιλικό τρόπο. Για να αποφευχθούν προβλήματα συναισθηματικής εξάρτησης, η Microsoft έχει συγκροτήσει ομάδα ειδικών για να διαμορφώσει την προσωπικότητα του μοντέλου.

Το νέο Copilot θα διαχειρίζεται ευγενικά ευαίσθητα θέματα και θα αποφεύγει μιμήσεις γνωστών προσώπων, επιδιώκοντας να παραμείνει ξεχωριστό και αξιόπιστο.

Δείτε περισσότερα: Το νέο Copilot της Microsoft θα σας διαβάζει τις ειδήσεις

Περισσότερες νέες δυνατότητες Copilot

microsoft chatbot ai

Το νέο Copilot της Microsoft θα διαθέτει «καθημερινή» λειτουργία που θα ενημερώνει τους χρήστες για τον καιρό και ειδήσεις, συνεργαζόμενο με μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Επίσης, έχει ενσωματωθεί στον Microsoft Edge, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το εργαλείο μέσω της γραμμής διευθύνσεων. Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες θα έχουν πρόσβαση στο «Copilot Labs», που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το “Think Deeper” και το “Copilot Vision”.

Διαβάστε ακόμη: Το Microsoft Designer έρχεται σε iOS και Android

Η Microsoft διασφαλίζει ότι οι συνεδρίες Copilot Vision είναι opt-in και ότι κανένα από τα δεδομένα δεν αποθηκεύεται ή χρησιμοποιείται για εκπαίδευση, εν μέσω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα.

Πηγή: edition.cnn

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS