ΑρχικήUpdatesΗ λειτουργία "Ask Photos" της Google απαντά σε ερωτήματα

Η λειτουργία “Ask Photos” της Google απαντά σε ερωτήματα

Η νέα AI λειτουργία “Ask Photos”, αξιοποιεί την εφαρμογή Google Photos για να απαντά σε ερωτήματα.

Ask photos

Τον Μάιο, κατά τη διάρκεια του Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα λειτουργία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, γνωστή ως “Ask Photos”, που αξιοποιεί τα μοντέλα Gemini AI της Google.

Κατά την παρουσίαση της λειτουργίας του, ζητήθηκε από το Gemini να αναγνωρίσει τον αριθμό της πινακίδας του παρουσιαστή.

Διαβάστε περισσότερα: Το Google Photos δοκιμάζει floating toolbar για ευκολότερο share

Ένα «νέο αστέρι» φωτίζεται στο νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV 4 Οκτωβρίου 2024, 17:25 17:25

Το Gemini, για να βρει την απάντηση, περιηγείται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της Google στην εφαρμογή Google Photos, αναζητώντας μια εικόνα του αυτοκινήτου του με την πινακίδα κυκλοφορίας ευδιάκριτη.

Με το “Ask Photos”, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Gemini για να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από το “Ask Photos” να σας δείξει φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πρόοδο των μαθημάτων τένις του παιδιού σας ή να κάνετε μια νοσταλγική βόλτα στον χρόνο, ρωτώντας το Gemini ποια θέματα είχατε στα πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας. Μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε πώς ήταν η διακόσμηση της τούρτας γενεθλίων κάθε χρόνο.

Όταν η απάντηση βρίσκεται σε κάποια φωτογραφία που έχετε αποθηκεύσει στην εφαρμογή Google Photos, το “Ask Photos” θα την εντοπίσει. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή αναζήτηση στην εφαρμογή Φωτογραφίες, αλλά πρώτα θα χρειαστεί να περάσετε από το Ask Photos.

Δείτε ακόμη: Google Pay: Email προσθήκης “νέας κάρτας” ανησυχούν τους χρήστες

Τον περασμένο μήνα, η Google ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας μιας λίστας αναμονής για το “Ask Photos”, και τώρα η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ μέσω μιας ενημέρωσης. Αυτή η δυνατότητα θα εμφανιστεί στην εφαρμογή Google Photos αν την αποκτήσετε, επιτρέποντάς σας να συνομιλήσετε φυσικά με το Gemini για να ζητήσετε τις εικόνες που επιθυμείτε. Παράλληλα, η Apple θα εισαγάγει μια παρόμοια λειτουργία στην εγγενή εφαρμογή Φωτογραφίες με την ενημέρωση iOS 18.1, η οποία θα περιλαμβάνει το Apple Intelligence.

Στην beta έκδοση του iOS 18.1, το iPhone 15 Pro Max διαθέτει όλες τις τελευταίες λειτουργίες της Apple Intelligence, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης αναζήτησης στην εφαρμογή Φωτογραφίες iOS. Όπως και με τη δυνατότητα “Ask Photos”, αν έχετε μια ερώτηση σχετικά με μια φωτογραφία στην εφαρμογή Google Photos, η αναζήτηση που βασίζεται σε AI θα εντοπίσει την απάντηση απευθείας από την εγγενή εφαρμογή.

Ask Photos

Η λειτουργία “Ask Photos” θα είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση Android όσο και στην iOS της εφαρμογής Google Photos. Όταν χρησιμοποιείται στο iPhone σας, θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, αντικαθιστώντας την καρτέλα “Αναζήτηση”.

Διαβάστε επίσης: Το Google NotebookLM μετατρέπει τα βίντεο του YouTube σε podcast

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, για το πώς θα χρησιμοποιήσετε το “Ask Photos”, καθώς όταν ανοίξετε για πρώτη φορά την εφαρμογή Google Photos με τη λειτουργία ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας, θα σας παρουσιαστούν οδηγίες που εξηγούν πώς λειτουργεί το “Ask Photos”. Επιπλέον, μπορεί να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ορισμένα ονόματα ανθρώπων και κατοικίδιων που υπάρχουν στη ζωή σας.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS