ΑρχικήsecurityHackers είχαν πρόσβαση σε δεδομένα των ΗΠΑ για ενα χρόνο!

Hackers είχαν πρόσβαση σε δεδομένα των ΗΠΑ για ενα χρόνο!

hackersΟι hackers που παραβίασαν μια database  που περιείχε ακρως προσωπικές πληροφορίες δημόσιων υπαλλήλων με άδειες ασφαλείας, είχαν πρόσβαση στο σύστημα για περίπου ένα χρόνο προτού ανακαλυφθεί η παραβίαση από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με την Washington Post.

Η παραβίαση στην Αμερικανική Υπηρεσία Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), χρονολογείται τον περασμένο Ιούνιο ή Ιούλιο και εντοπίστηκε μόλις νωρίτερα μέσα στον μήνα!

Η εν λόγω database, περιέχει τις αιτήσεις, για άδειες ασφάλειας, κάτι που απαιτεί πληροφορίες για όλες τις πτυχές ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, αριθμών διαβατηρίων, ονόματα από πρώην γείτονες αλλά και πληροφορίες σχετικά με μέλη των οικογενειών τους. Περιέχει επίσης πληροφορίες για οποιαδήποτε επαφή με αλλοδαπούς τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς και πληροφορίες σχετικά με χρήση ναρκωτικών, κατάχρηση αλκοόλ, χρέη, πτωχεύσεις, ή προηγούμενη φυλάκιση.

Η OPM (Office of Personnel Management) δεν αναφέρει στοιχεία για την εκτίμηση των δεδομένων που έχουν κλαπεί, όμως η ζημιά ενδέχεται να είναι ανάλογη με τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους οι εισβολείς. Και μέσα σε ένα χρόνο, η ζημιά εκτιμάται μάλλον σημαντική.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση, που αποκαλύπτεται και δημοσιεύεται σε διάστημα μόλις μερικών εβδομάδων. Η πρώτη, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές Ιουνίου, περιελάμβανε βάσεις δεδομένων της OPM αναφορικά με ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων 4.000.000 εργαζομένων!

Ενώ οι δράστες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, οι αρχές των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον μανδύα της ανωνυμίας, ανέφεραν πως υποπτεύονται ότι έχει παίξει κάποιο ρόλο η κινεζική κυβέρνηση.

Φυσικά η κυβέρνηση της Κίνας αρνήθηκε τις κατηγορίες για οποιαδήποτε ανάμειξη.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS