ΑρχικήinetΤο νέο μενού των Windows 10 δεν πονάει πια τα μάτια μας

Το νέο μενού των Windows 10 δεν πονάει πια τα μάτια μας

windows-9-technical-preview-leak-590x330-μενού

Η Microsoft βελτιώνει το μενού στο 10565

Τα Windows 10 build 10565 σίγουρα έχουν βελτιώσεις που υποτίθεται ότι πρέπει να επανεξετάσουν την εμπειρία που έχουμε στο desktop, και μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η προσθήκη νέων μενού περιβάλλοντος που φαίνονται πιο φυσικά για χρήση με ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Εάν είστε εδώ και πολύ καιρό γνώστης των Windows, ίσως γνωρίζετε ότι, κατά το προηγούμενο build, ο κολοσσός του λογισμικού ξανασχεδίασε το μενού της επιφάνειας εργασίας για χρήση με αφή. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν ήταν αρκετά καλό, καθώς κάθε επιλογή ήταν μεγαλύτερη για να διευκολύνει περισσότερο τις συσκευές με δυνατότητα αφής, αλλά δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν για τη χρήση του ποντικιού και του πληκτρολογίου.

Έτσι, στην κατασκευή του 10565, η ομάδα ανάπτυξης των Windows έχει τελικά επικεντρώθηκε λίγο περισσότερο στα μενού περιβάλλοντος που βλέπετε στην επιφάνεια εργασίας, έτσι ώστε να έχουν τώρα εικόνα, μέγεθος, και αίσθηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ποντίκι.

Η συνοχή του μενού περιβάλλοντος των Windows 10 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του λειτουργικού συστήματος, καθώς η Microsoft προσέφερε μια διαφορετική ματιά για τις επιλογές δεξί κλικ σχεδόν παντού στην επιφάνεια εργασίας.

Για παράδειγμα, τα μενού περιβάλλοντος που είχαμε στην επιφάνεια εργασίας ήταν διαφορετικά από αυτά που βλέπαμε όταν κάναμε δεξί κλικ σε ένα live tile στο μενού Έναρξης και, επίσης, διαφορετικό από την έκδοση που κυκλοφόρησε για τα στοιχεία στη γραμμή εργασιών.

Αλλά η Microsoft φαίνεται να αποδίδει πολύ περισσότερη προσοχή στα μενού πλαισίου αυτές τις μέρες, και η δημιουργία του 10565 είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι όλες αυτές οι βελτιώσεις είναι ακόμα μέρος του προγράμματος προεπισκόπησης των Windows 10, και θα μπορούσε να πάρει λίγο χρόνο μέχρι να φτάσουν στην σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Και όμως, είναι καλό να δούμε τις νέες βελτιώσεις της Microsoft οι οποίες θα καλυτερεύσουν τη συνολική εμπειρία των Windows 10, κυρίως επειδή το ποντίκι και το πληκτρολόγιο συνεχίζει να είναι ο μόνος τρόπος για να αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές εκατομμύρια χρήστες εκεί έξω.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS