ΑρχικήinetFacebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Facebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Η whistleblower του Facebook, Frances Haugen, υποστηρίζει ότι ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του CEO.

Facebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Η whistleblower του Facebook, Frances Haugen, η οποία έκανε σκληρές αποκαλύψεις για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και γενικά για την εταιρεία  (που τώρα έχει μετονομαστεί σε Meta), δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα ήταν “πιο δυνατή” εάν ο ιδρυτής Mark Zuckerberg παραιτούνταν από τη θέση του CEO.

Πιστεύω ότι είναι απίθανο να αλλάξει η εταιρεία εάν παραμείνει CEO“, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο τεχνολογικό συνέδριο Web Summit στη Λισαβόνα. “Ελπίζω ότι μπορεί να δει ότι υπάρχουν τόσα πολλά καλά που μπορεί να κάνει στον κόσμο και ίσως είναι μια ευκαιρία για κάποιον άλλο να αναλάβει τα ηνία“.

Η Haugen πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της, η Facebook (τώρα Meta) θα ήταν πιο δυνατή αν υπήρχε κάποιος άλλος που ήταν πρόθυμος να επικεντρωθεί στην ασφάλεια.

Η Haugen, που έγινε γνωστή ως whistleblower του Facebook, ήταν αυτή που προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της εταιρείας, παρέχοντας στα media αλλά και στο Κογκρέσο έναν μεγάλο αριθμό εσωτερικών εγγράφων. Κάποιοι θεωρούν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία άλλαξε όνομα (Meta), ήταν για να αποστασιοποιηθεί από αυτή την κατάσταση.

Μάθετε περισσότερα: Meta: Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα της Facebook

Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν σημαντικά προβλήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση ενισχύονται στην πλατφόρμα. Ένα σημαντικό θέμα ήταν και η αρνητική επίδραση του Instagram στους εφήβους. Ωστόσο, το κακό είναι ότι η Facebook γνώριζε για όλα αυτά τα θέματα, και σύμφωνα με τη Haugen, δεν έκανε πολλά για να τα λύσει.

Από την πλευρά της, η Meta λέει συνεχώς ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν, παρέχουν μια λανθασμένη εικόνα της έρευνας και των προσπαθειών της εταιρείας. Εκπρόσωπος είχε πει ότι η εταιρεία είναι επιχείρηση και έχει κέρδος, αλλά δεν το βάζει πάνω από την ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών της.

Οι νομοθέτες ζήτησαν από τον Mark Zuckerberg να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου και ορισμένοι υποστηρικτές της ασφάλειας ζήτησαν αλλαγή της ηγεσίας στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Mark Zuckerberg δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί σύντομα από CEO του Facebook-Meta.

Δείτε επίσης: Facebook: Προσπαθεί να καταπολεμήσει περιεχόμενο που προωθεί human trafficking

Αντ’ αυτού, ο Zuckerberg φαίνεται να σχεδιάζει μεγάλα πράγματα, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το νέο όνομα της εταιρείας και μίλησε για τα νέα του σχέδια για το “metaverse”.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος Meta, ο τίτλος εργασίας του Mark Zuckerberg στην προσωπική του σελίδα στο Facebook άλλαξε σε: “Ιδρυτής και CEO στη Meta“.

Δείτε επίσης: Το Facebook περνάει υπαρξιακή κρίση: Οι χρήστες του γερνάνε!

Ερωτηθείς από το The Verge εάν θα παραμείνει CEO στη Facebook/Meta τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Mark Zuckerberg είπε: “Μάλλον. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία για το πόσο καιρό θέλω να το κάνω αυτό. Υποθέτω ότι θα μπορούσα να πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο αυτού που κάνουμε“.

Τον περασμένο μήνα, το Facebook είπε ότι θα προχωρούσε σε πρόσληψη 10.000 ατόμων στην Ευρώπη για να βοηθήσουν στη δημιουργία του metaverse. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τη Δευτέρα, η whistleblower Haugen επέκρινε την κίνηση και είπε ότι η εταιρεία θα έπρεπε πρώτα να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων της σχετικά με την ασφάλεια, προτού ασχοληθεί με τα νέα της σχέδια.

Mark Zuckerberg παραιτηθεί CEO
Facebook whistleblower: Ο Mark Zuckerberg πρέπει να παραιτηθεί από CEO

Ξανά και ξανά, το Facebook επιλέγει την επέκταση σε νέους τομείς αντί να μείνει σε αυτό που έχει ήδη κάνει“, είπε. “Όπως διαβάζετε στα έγγραφα, φαίνεται πολύ ξεκάθαρα ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι πόροι σε πολύ βασικά συστήματα ασφαλείας. Και αντί να επενδύσουν στο να διασφαλίσουν ότι οι πλατφόρμες τους έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας, θέλουν να επενδύσουν σε 10.000 μηχανικούς για video games. Και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο λογικό είναι αυτό“.

Εκπρόσωπος της Meta δεν συμφώνησε με το σχόλιο της Haugen και είπε ότι μια εταιρεία πρέπει να ασχολείται με την ασφάλεια των χρηστών της αλλά ταυτόχρονα πρέπει να επενδύει και σε νέα πράγματα.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS