ΑρχικήinetΠαγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η Apple ενισχύει τον αγώνα καταπολέμησης του...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η Apple ενισχύει τον αγώνα καταπολέμησης του HIV με νέα προϊόντα

Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και η Apple γιορτάζει τα 15 χρόνια της συνεργασίας της με την (RED), μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Σήμερα, η Apple προσφέρει νέους τρόπους στους πελάτες της να μάθουν για τον ιό HIV, να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν δωρεές για να συνεισφέρουν στον αγώνα καταπολέμησής του. Όπως έκανε και πέρυσι, η εταιρεία συγκεντρώνει κεφάλαια για να υποστηρίξει τις προσπάθειες καταπολέμησης τόσο του AIDS όσο και του COVID-19.

Δείτε επίσης: Αpple: Θα επιδιορθώνει δωρεάν το ηχείο των iPhone 12 ή iPhone 12 Pro

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Apple

Από το 2006, οι πελάτες της Apple έχουν συμβάλει στη συγκέντρωση σχεδόν 270 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση υπηρεσιών πρόληψης, δοκιμών και συμβουλευτικών υπηρεσιών για άτομα που επηρεάζονται από το HIV/AIDS. Οι επιχορηγήσεις που υποστηρίζονται από την Apple έχουν επιτρέψει τη λειτουργία υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης για περισσότερους από 11 εκατομμύρια ανθρώπους, έχoυν επιτρέψει την παροχή 192 εκατομμυρίων HIV tests και τέλος έχουν επιτρέψει σε πάνω από 13,8 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αντιρετροϊκές θεραπείες. Μόνο το 2020, η υποστήριξη της Apple βοήθησε στην αποτροπή της μετάδοσης του ιού από 145.000 οροθετικές μητέρες στα μωρά τους.

Η Apple προσπαθεί τώρα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τόσο του AIDS όσο και του COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις στην καταπολέμηση του HIV. Για να το κάνει αυτό, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από νέες (PRODUCT)RED συσκευές και αξεσουάρ γι’ αυτή την εορταστική περίοδο. Οι νέες συσκευές περιλαμβάνουν τα:

  • iPhone 13 (PRODUCT)RED
  • iPhone 13 mini (PRODUCT)RED
  • Αpple Watch Series 7 (PRODUCT)RED

Σύμφωνα με την Apple, ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις αυτών των (PRODUCT)RED προϊόντων πηγαίνει απευθείας στο Global Fund, που προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε κοινότητες που το χρειάζονται περισσότερο στην Αφρική. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, τα μισά από τα έσοδα από τις (PRODUCT)RED συσκευές θα πάνε στο Global Fund’s COVID-19 Response για να μετριαστεί ο αντίκτυπος του COVID-19 στον αγώνα για τον τερματισμό του AIDS.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Πρόστιμo σε Google και Apple για χρήση data χωρίς συγκατάθεση

Επιπλέον, από τώρα έως τις 6 Δεκεμβρίου, η Apple δωρίζει 1 $ στο Global Fund για κάθε αγορά που πραγματοποιείται με το Αpple Pay στο apple.com, στο Αpple Store app ή σε ένα Αpple Store. Κάθε δωρεά θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του αγώνα της (RED) κατά του AIDS και του COVID-19.

Όσο για τους χρήστες του Apple Watch μπορούν να δείξουν την υποστήριξή τους στο (RED) απευθείας, με μια επιλογή από έξι Apple Watch faces in red, που είναι διαθέσιμα για λήψη εδώ.

Apple RED

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η Apple ευαισθητοποιεί τον κόσμο

Πέρα από τα παραπάνω, η Apple κάνει και άλλα πράγματα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Για παράδειγμα, επισημαίνει το Positive Singles στο App Store, ένα dating app που συνδέει ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η εφαρμογή παρέχει επίσης συμβουλές και πόρους για όσους έχουν διαγνωστεί πρόσφατα και αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ, το Apple Books θα διαθέτει συλλογές βιβλίων και audiobooks, για την παγκόσμια καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Δείτε επίσης: Το Apple AR Headset έρχεται στα τέλη του 2022 με υπολογιστική ισχύ επιπέδου Mac

Στο Apple Podcasts θα μπορεί επίσης να βρει κάποιος εκπομπές που αναλύουν την κατάσταση της παγκόσμιας κρίσης του AIDS, τον ρατσισμό που υφίστανται πολλές φορές όσοι νοσούν και άλλα σημαντικά θέματα.

Στο Apple Music, οι συνδρομητές μπορούν να ακούσουν επιλεγμένα προγράμματα σε ένα special Apple Music feature που σχετίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Τέλος, οι χρήστες του Apple TV app μπορούν να εξερευνήσουν μια συλλογή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών σχετικά με το AIDS στην καρτέλα Watch Now.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS