ΑρχικήgamingVideo games: Η Sony εξαγοράζει τη Bungie έναντι $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Video games: Η Sony εξαγοράζει τη Bungie έναντι $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Η Sony Interactive Entertainment συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία video games Bungie έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. H Bungie είναι ένας video game developer με έδρα την Washington και βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη δημοφιλών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Halo και Destiny.

Δείτε επίσης: Γερμανός gamer έσπασε τον αυχένα του φορώντας virtual reality headset

Sony Bungie
Video games: Η Sony εξαγοράζει τη Bungie έναντι $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Η Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2000, αλλά το 2007 ο game developer ανακοίνωσε ότι αποσπάστηκε από τη Microsoft και ότι έγινε μια ιδιωτική ανεξάρτητη εταιρεία.

Τώρα φαίνεται πως η Sony συμφώνησε να αγοράσει την Bungie ακολουθώντας το παράδειγμα της Take-Two Interactive που ανακοίνωσε την απόφασή της να εξαγοράσει τη Zynga (12,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και της Microsoft που ενώνει τις δυνάμεις της με την Activision Blizzard (συμφωνία 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Και οι τρεις συμφωνίες εξαγοράς των εταιρειών video games, ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα gaming laptops για το 2022

Το τελευταίο διάστημα, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον τομέα του gaming καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες αλλά και να προετοιμαστούν για το μέλλον, που θα κυριαρχεί το virtual και augmented reality.

Video games

Σύμφωνα με μια δήλωση, η Bungie θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός της Sony.

Η πιο πρόσφατη επιτυχία του video game developer είναι το Destiny 2, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε πολλές πλατφόρμες.

Η Bungie έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να εξελίσσει μερικά από τα αγαπημένα video game franchises και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία των ανθρώπων να μοιράζονται gameplay experiences, συγκεντρώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο“, δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony.

Δείτε επίσης: Τα Chromebook με εστίαση στο gaming είναι κοντά στην πραγματικότητα!

Η Sony Interactive Entertainment, η οποία αναπτύσσει το PlayStation και εδρεύει στο San Mateo της Καλιφόρνια, είναι θυγατρική της Sony Group Corp.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS