ΑρχικήinetΤα McDonald's αποχωρούν μόνιμα από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Τα McDonald’s αποχωρούν μόνιμα από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αφότου η McDonald’s άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Μόσχα το 1990 και εξυπηρετούσε 30.000 πελάτες, αποχωρεί πλέον από τη χώρα. Η δημοφιλής εταιρεία φαστ φουντ, αποφάσισε ότι δεν θα δραστηριοποιείται πλέον στη Ρωσία, λόγω του πολέμου της με την Ουκρανία. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης όλων των στοιχείων της επωνυμίας της, συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών χρυσών καμάρων της, από τις πάνω από 800 τοποθεσίες της σε όλη τη χώρα. Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, αναμένεται να χάσει 1,2 έως 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Υπόθεση ice cream machine hackers: Η Kytch μηνύει την McDonald’s!

McDonald's

Η McDonald’s ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά, λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο με την Ουκρανία» και είχε αρχίσει να αναζητά έναν τοπικό αγοραστή για όλα τα εστιατόρια της στη χώρα. Η κίνηση από την εμβληματική αμερικανική εταιρεία έρχεται αφότου αποφάσισε να κλείσει τα εστιατόριά της στη χώρα, στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ένα δελτίο τύπου, η McDonald’s είπε ότι η απόφασή της να εγκαταλείψει τη Ρωσία είχε κίνητρο τον πόλεμο και το «επικίνδυνο απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η συνέχιση της δραστηριότητας στη Ρωσία δεν ήταν πλέον συμβατή με τις αξίες της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «εξαιρετικά περήφανη» για τους 62.000 υπαλλήλους της στη χώρα και τους εκατοντάδες προμηθευτές της. Η πίστη των εργαζομένων και των συνεργατών της McDonald’s στη Ρωσία είχε κάνει την ανακοίνωση «εξαιρετικά δύσκολη», υποστήριξε.

Δείτε ακόμα: Το McDonald’s διαρρέει τα credentials της database Monopoly VIP

Ρωσία McDonald's

«Ωστόσο, έχουμε δέσμευση στην παγκόσμια κοινότητά μας και πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας», εξήγησε ο Kempczinski. «Και η δέσμευσή μας στις αξίες μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να κρατάμε τις Αψίδες μας να λάμπουν εκεί».

Αν και έκλεισε τα εστιατόριά της στη Ρωσία τον Μάρτιο, η McDonald’s συνέχισε να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Τα εστιατόρια McDonald’s στην Ουκρανία παρέμειναν επίσης κλειστά, αλλά και εκεί οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται. Η εταιρεία σημείωσε στο δελτίο τύπου της ότι οι προτεραιότητές της περιλάμβαναν τη συνέχιση της πληρωμής των Ρώσων υπαλλήλων μέχρι την οριστικοποίηση μιας συναλλαγής και τη διασφάλιση ότι οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους με το νέο αγοραστή.

Εκατοντάδες διεθνείς μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks, Coca Cola, Levi’s και Apple, έχουν εγκαταλείψει επίσης τη Ρωσία ή ανέστειλαν τις πωλήσεις τους εκεί, από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Πώς κάποιοι κατάφεραν να χακάρουν τις παγωτομηχανές των McDonald’s;

Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Burger King και Marks and Spencer, λένε ότι δεν μπορούν να κλείσουν καταστήματα λόγω πολύπλοκων συμφωνιών franchise.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS