ΑρχικήinetΤο στέλεχος της Apple που παραιτήθηκε λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο...

Το στέλεχος της Apple που παραιτήθηκε λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο εντάσσεται στην Google

Ένα πρώην στέλεχος της Apple που παραιτήθηκε λόγω της αυστηρής πολιτικής επιστροφής στο γραφείο της εταιρείας εντάσσεται στην Google λίγες εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με μια έκθεση.

Δείτε επίσης: Apple: Καθυστερεί η επιστροφή στο γραφείο στην Bay Area

στέλεχος Apple παραιτήθηκε Google

Ο Ian Goodfellow – ο οποίος εργαζόταν ως director machine learning (στέλεχος) της Apple μέχρι που παραιτήθηκε στις αρχές Μαΐου – εντάσσεται στο τμήμα DeepMind της Google ως συνεργάτης, ανέφερε το Bloomberg.

Το DeepMind χρησιμοποιεί artificial intelligence και machine learning για να βελτιώσει τα προϊόντα της Google.

Τα νέα έρχονται καθώς η Apple θέλει σχεδόν όλοι οι εταιρικοί υπάλληλοι να επιστρέψουν στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, αν και η εταιρεία αυτή τη στιγμή απαιτεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων του COVID-19.

Η Google, εν τω μεταξύ, θέλει πολλοί υπάλληλοι να επιστρέψουν για τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά αφήνει ορισμένους υπαλλήλους να εργάζονται πλήρως εξ αποστάσεως — μια πολιτική που προφανώς βοήθησε για να προσελκύσουν τον Goodfellow.

Όταν ο Goodfellow ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Apple, είπε στους συναδέλφους του σε ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα ότι η αυστηρή ώθηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Tim Cook να επιστρέψει στο γραφείο τον έδιωξε.

Δείτε επίσης: Apple και Google θα καταργήσουν εγκαταλελειμμένα και outdated apps

«Πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερη ευελιξία θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την ομάδα μου», είπε ο Goodfellow, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Verge, Zoe Schiffer.

Πριν προσληφθεί από την Apple το 2019, ο μηχανικός εργαζόταν για την Google, όπου ήταν υπεύθυνος για έργα machine learning και artificial intelligence. Ήταν γνωστός ως «ο πατέρας των general adversarial networks, ή GANs», που είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία περιεχομένου πολυμέσων – συμπεριλαμβανομένων των «deepfakes».

Οι υπάλληλοι της Apple στο corporate gossip site Blind κατέκριναν επί μήνες την πολιτική επιστροφής στο γραφείο της εταιρείας, με έναν να εικάζει μετά την αποχώρηση του Goodfellow ότι ο Tim Cook θα απαιτούσε σύντομα τις πέντε ημέρες την εβδομάδα αυτοπροσώπως.

Σύμφωνα με τον διευθυντή τεχνολογίας ταλέντων Michael Solomon, τα περισσότερα αφεντικά προτιμούν εργαζομένους που επιθυμούν να επιστρέψουν στο γραφείο – αλλά οι πολύ περιζήτητοι υποψήφιοι όπως ο Goodfellow έχουν τη δύναμη να απαιτούν ευελιξία.

Η Apple και η Google έχουν μερικές από τις πιο αυστηρές πολιτικές επιστροφής στο γραφείο από εταιρείες Big Tech.

Δείτε επίσης: Apple Podcasts: Εισαγωγή νέων εργαλείων και ενημερώσεων

Η Meta μητρική των Facebook και Instagram αφήνει πολλούς υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως για πάντα, με την προειδοποίηση ότι όσοι εγκαταλείπουν πόλεις υψηλού κόστους όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο για φθηνότερες περιοχές μπορεί να χρειαστεί να υποστούν περικοπές στους μισθούς.

Πηγή πληροφοριών: nypost.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS