ΑρχικήinetSteve Jobs: Λαμβάνει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Steve Jobs: Λαμβάνει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί για τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2011 σε ηλικία μόλις 56 ετών. Άλλοι πιστεύουν ότι ήταν ένας λαμπρός, ιδιοφυής επιχειρηματίας που επηρέασε σημαντικά τον κλάδο της τεχνολογίας χάρη στα προϊόντα που παρήγαγε η εταιρεία του. Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι ήταν ένας τυραννικός, χειριστικός άνθρωπος που δεν άντεχαν οι γύρω του. Όπως και να έχει, ακόμα και σήμερα, πάνω από μια δεκαετία μετά τον θάνατό του, ο Steve Jobs εξακολουθεί να λαμβάνει βραβεία για το έργο του, με το πιο πρόσφατο να είναι το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, η υψηλότερη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε έναν πολίτη στις ΗΠΑ.

Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας Steve Jobs
Steve Jobs: Λαμβάνει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε την Παρασκευή δεκαεπτά παραλήπτες του Προεδρικού Μετάλλου της Ελευθερίας.

Δείτε επίσης: Οι νέοι student συνδρομητές Apple Music θα λάβουν δωρεάν Beats Flex

Αυτοί οι 17 Αμερικανοί επιδεικνύουν τη δύναμη των δυνατοτήτων και ενσαρκώνουν την ψυχή του έθνους — σκληρή δουλειά, επιμονή και πίστη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Έχουν ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια για να επιτύχουν εντυπωσιακά επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες, αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας και έδρασαν με γενναιότητα για να οδηγήσουν την αλλαγή στις κοινότητές τους…” πρόσθεσε.

Ο Jobs είναι ένας από τους τρεις που έλαβαν το βραβείο μετά θάνατον. Οι άλλοι δύο ήταν οι John McCain και Richard Trumka.

Δείτε επίσης: HBO Max: Σταματά τις πρωτότυπες παραγωγές σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας που έλαβε ο Steve Jobs, απονέμεται σε όσους συνέβαλαν/συμβάλλουν στην ευημερία, τις αξίες ή την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη ή άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

Ο Λευκός Οίκος είπε για τον Steve Jobs: “Το όραμα, η φαντασία και η δημιουργικότητά του οδήγησαν σε εφευρέσεις που έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο επικοινωνίας του κόσμου, καθώς και τη βιομηχανία των υπολογιστών, της μουσικής, του κινηματογράφου και της ασύρματης επικοινωνίας“.

Ο Jobs πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 2011, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Είχε παραιτηθεί από την Apple μόλις έξι εβδομάδες πριν από το θάνατό του.

Δείτε επίσης: Dell XPS 17 2022 review: Ο καλύτερος φορητός υπολογιστής 17 ιντσών

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου 2022. Η κυβέρνηση Biden δεν έχει αποκαλύψει ποιος θα παραλάβει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας του Steve Jobs, αν και είναι πιθανό να είναι η επί 20 χρόνια σύζυγός του, Laurene Powell-Jobs.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS