ΑρχικήGamingVideo game sales: Αναμένεται να μειωθούν - Η βιομηχανία προετοιμάζεται για ύφεση

Video game sales: Αναμένεται να μειωθούν – Η βιομηχανία προετοιμάζεται για ύφεση

Τα video game sales αναμένεται να μειωθούν ετησίως για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Ένας ακόμη κλάδος που γνώρισε άνθηση στην εποχή του COVID-19 αντιμετωπίζει τη ζοφερή προοπτική μιας ύφεσης.

Δείτε επίσης: Asus: Λανσάρει τα νέα gaming smartphones ROG Phone 6 και 6 Pro

video game

Η παγκόσμια αγορά video game προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 1,2% σε ετήσια βάση – θα φτάσει στα 188 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δεδομένων αγοράς Ampere Analysis.

Ο τομέας επεκτάθηκε κατά 26% από το 2019 έως το 2021, φτάνοντας σε μέγεθος ρεκόρ 191 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών αυξάνονται σταθερά τουλάχιστον από το 2015, δείχνουν τα στοιχεία της Ampere.

Το gaming έλαβε τεράστια ώθηση εξαιτίας των lockdown που έγιναν για την πανδημία του Covid-19 το 2020, καθώς οι άνθρωποι περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Η κυκλοφορία κονσολών επόμενης γενιάς από τη Microsoft και τη Sony την ίδια χρονιά ενίσχυσε και την τύχη της βιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Το Diablo Immortal βγάζει περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια την ημέρα

Ωστόσο, η άφιξη των μηχανών Xbox Series X και S της Microsoft και του PlayStation 5 της Sony αποδείχθηκε κάτι σαν δίκοπο μαχαίρι — οι διαταραχές της εφοδιαστικής και οι ελλείψεις ζωτικών εξαρτημάτων σημαίνουν ότι οι αγοραστές αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να βρουν οποιαδήποτε από τις νέες κονσόλες στα ράφια των καταστημάτων ή online.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – μαζί με τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον αυξανόμενο πληθωρισμό – επιδείνωσαν περαιτέρω τις προοπτικές για τα τυχερά παιχνίδια. Πολλοί κατασκευαστές game software και hardware αποφάσισαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Sony.

Η Ρωσία ήταν η 10η μεγαλύτερη αγορά παιχνιδιών στον κόσμο το 2021, σύμφωνα με την Ampere. Ωστόσο, αναμένεται να πέσει στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης φέτος και να χάσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Piers Harding-Rolls, διευθυντής έρευνας στο Ampere, είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η βιομηχανία παιχνιδιών δεν είναι «απόδειξη ύφεσης».

Δείτε επίσης: Malzeno στο Monster Hunter Rise Sunbreak: Πώς να τον νικήσετε;

Η αγορά αναμένεται να επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2023, με τις πωλήσεις να αναμένεται να φτάσουν τα 195 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Ampere.

Άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος περιλαμβάνουν αλλαγές απορρήτου από την Apple που καθιστούν πιο δύσκολο για τους προγραμματιστές mobile game να παρακολουθούν τους χρήστες iPhone, καθώς και καθυστερήσεις σε blockbuster releases όπως το Starfield και το Redfall της Microsoft.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS