ΑρχικήinetMicrosoft: Διακοπές εκτύπωσης USB στα Windows 10 λόγω πρόσφατων ενημερώσεων

Microsoft: Διακοπές εκτύπωσης USB στα Windows 10 λόγω πρόσφατων ενημερώσεων

Η Microsoft προειδοποιεί τους πελάτες, ότι οι ενημερώσεις των Windows που κυκλοφόρησαν από τις 28 Ιουνίου, θα προκαλέσουν προβλήματα εκτύπωσης σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω USB.

Δείτε επίσης: Πώς να αντιγράψετε αρχεία σε ένα USB flash drive σε Mac

USB

Η Microsoft έχει λάβει αναφορές για ζητήματα που επηρεάζουν ορισμένες συσκευές εκτύπωσης USB μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows που κυκλοφόρησαν στις 28 Ιουνίου (KB5014666) και αργότερα.

Οι πλατφόρμες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τόσο τον πελάτη (Windows 10, έκδοση 20H2, 21H1 και 21H2) όσο και τον διακομιστή (Windows Server, έκδοση 20H2).

Τα συμπτώματα που αναφέρονται από χρήστες και επισημαίνονται από την εταιρεία, περιλαμβάνουν εφαρμογές που αναφέρονται στον εκτυπωτή που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο όνομα που δεν μπορεί να εκτυπώσει και τα Windows εμφανίζουν διπλότυπα αντίγραφα εγκατεστημένων εκτυπωτών με παρόμοια ονόματα και το επίθημα “Copy1”.

Η κανονική χρήση του εκτυπωτή μπορεί να διακοπεί για οποιοδήποτε σενάριο, με αποτέλεσμα την αποτυχία των λειτουργιών εκτύπωσης“, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε και θα ενημερώσουμε όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες.

Η Microsoft ζήτησε επίσης από τους χρήστες που αντιμετωπίζουν αυτά ή παρόμοια ζητήματα που σχετίζονται με την εκτύπωση σε συστήματα με εκτυπωτές συνδεδεμένους με USB να υποβάλουν μια αναφορά μέσω του Feedback Hub στην κατηγορία Πρόβλημα > Συσκευές και προγράμματα οδήγησης> Εκτύπωση επιλέγοντας “Δημιουργία νέου σφάλματος” στην ενότητα “Εύρεση παρόμοιων σχολίων“.

Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου υγείας ή στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft, εάν θέλετε να υποβάλετε μια αναφορά.

Δείτε ακόμα: Windows 10: Η ενημέρωση KB5014666 φέρνει νέες δυνατότητες και διόρθωση σφαλμάτων

Ενώ η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται για μια επιδιόρθωση για αυτό το πρόσφατα αναγνωρισμένο πρόβλημα, η εταιρεία παρέχει στους επηρεαζόμενους πελάτες λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επαναφέρουν προσωρινά τη λειτουργία εκτύπωσης στις συσκευές τους.

Windows 10

Οι ενέργειες που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα περιλαμβάνουν:

Άνοιγμα της εφαρμογής Ρυθμίσεις, μετάβαση στην επιλογή “Bluetooth & συσκευές” και επιλογή “Εκτυπωτές και σαρωτές“.

​Εάν φαίνεται ότι υπάρχει διπλή εγκατάσταση ενός υπάρχοντος εκτυπωτή, όπως με το επίθημα “Copy1”, επιβεβαιώστε εάν η εκτύπωση λειτουργεί για αυτόν τον εκτυπωτή. Αυτός ο εκτυπωτής θα πρέπει να λειτουργεί όπως αναμένεται.

​Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την αρχική εγκατάσταση του εκτυπωτή και όχι το διπλότυπο, κάντε δεξί κλικ στο διπλότυπο εκτυπωτή, επιλέξτε “Ιδιότητες εκτυπωτή” και επιλέξτε την καρτέλα “Θύρες“. Παρατηρήστε τη θύρα που χρησιμοποιείται.

​Ανοίγοντας τις “Ιδιότητες εκτυπωτή” στον αρχικό εκτυπωτή και επιλέγοντας την καρτέλα “Θύρες”. Από τη λίστα που εμφανίζεται, επιλέξτε την επιλογή θύρας που χρησιμοποιείται από τον διπλότυπο εκτυπωτή. Ο διπλότυπος εκτυπωτής αντιγραφής μπορεί να αφαιρεθεί εάν αυτός ο πρωτότυπος εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά.

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν βοήθησαν, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή ή να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας για ενημέρωση υλικολογισμικού.

Δείτε επίσης: Πώς θα απενεργοποιήσετε το Superfetch στα Windows 10 και 11

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά τον εκτυπωτή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή σας και αποσυνδέστε τυχόν καλώδια
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή “Bluetooth & συσκευές” και επιλέξτε “Εκτυπωτές και σαρωτές”
  • Επιλέξτε τον επηρεαζόμενο εκτυπωτή και επιλέξτε “Κατάργηση συσκευής”
  • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας
  • Ενεργοποιήστε τον εκτυπωτή σας και συνδέστε τον ξανά στη συσκευή σας

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS