ΑρχικήinetΗ Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

Η Nichelle Nichols του Star Trek έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών

Η ηθοποιός Nichelle Nichols, που έπαιξε το ρόλο της Nyota Uhura στο Star Trek, πέθανε το Σάββατο 30 Ιουλίου. Η είδηση ​​έγινε γνωστή στο λογαριασμό της ηθοποιού στο Instagram, όπου το ανακοίνωσε ο γιος της, Kyle Johnson.

Δείτε επίσης: O William Shatner από το Star Trek πάει στο διάστημα με τη Blue Origin

Nichelle Nichols

«Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι ένα μεγάλο φως στο στερέωμα δεν λάμπει πια για εμάς όπως έκανε τόσα χρόνια. Χθες το βράδυ, η μητέρα μου, Nichelle Nichols, υπέκυψε σε φυσικά αίτια και πέθανε», έγραψε ο Johnson. «Το φως της ωστόσο, όπως και οι αρχαίοι γαλαξίες που βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαύσουμε, να μάθουμε και να αντλήσουμε έμπνευση. Η δική της ήταν μια καλή ζωή και πρότυπο για όλους μας».

Η Nichols γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1932 ως το τρίτο από έξι παιδιά. Μετά το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στο μιούζικαλ Kicks & Co. του θεατρικού συγγραφέα Όσκαρ Μπράουν το 1961, συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική και το μόντελινγκ. Έγραψε επίσης δύο μεγάλα άρθρα για το Ebony Magazine, τα οποία δημοσίευσε στο εξώφυλλο τον Ιανουάριο του 1967. Τα χρόνια πριν από το Star Trek, ήταν τραγουδίστρια στα συγκροτήματα των μουσικών της τζαζ, Duke Ellington και Lionel Hampton, εκτός από την ερμηνεία στο έργο του James Baldwin στο Blues για τους Mister Charlie και Leslie Bricusse και το The Roar of the Greasepaint-The Smell of the Crowd του Anthony Newley.

Ως Uhura, η Nichols ήταν μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που εμφανίστηκαν σε μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά και αρχικά μπήκε στον πειρασμό να εγκαταλείψει την εκπομπή κατά την πρώτη σεζόν για να ακολουθήσει μια καριέρα στο Broadway. Αλλά ο Martin Luther King Jr., την έπεισε να παραμείνει στην εκπομπή, τόσο επειδή ήταν θαυμαστής της σειράς όσο και επειδή έβλεπε την Uhura ως πρότυπο για τα μαύρα παιδιά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ακόμα: Η μαγεία του Star Trek ήρθε στην Alexa!

Ο αντίκτυπος του casting της Nichols σε αυτό το σόου και για τις μαύρες γυναίκες γενικά, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί: ακόμη και πέρα ​​από το φιλί της με τον James Kirk στο επεισόδιο “Plato’s Stepchildren”, που αναφέρεται ως το πρώτο διαφυλετικό φιλί στην τηλεόραση σε σενάριο, η αστροναύτης Mae Jemison και η ηθοποιός Whoopi Goldberg είπαν και οι δύο ότι η Uhura τους ενέπνευσε στους αντίστοιχους τομείς τους. Και οι δύο γυναίκες θα έπαιζαν χαρακτήρες στη σειρά, Star Trek: The Next Generation.

Star Trek

Η Nichols έπαιξε την Dorienda στο Truck Turner, μια ταινία Blaxploitation του 1974 με πρωταγωνιστή τον Isaac Hayes που θα ήταν η πρώτη και μοναδική της εμφάνιση στο είδος. Έκανε επίσης φωνητική υποκριτική, παίζοντας τον εαυτό της στο επεισόδιο Futurama “Where No Fan Has Gone Before”, εκτός από το ότι ήταν στο Gargoyles ως μητέρα της Elisa Maza, Diane. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, είχε επίσης μια σύντομη σόλο καριέρα στη μουσική, κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ το 1967 και το 1991, το τελευταίο από τα οποία βασίστηκε στο Star Trek και την εξερεύνηση του διαστήματος. Τραγούδησε επίσης σε δύο επεισόδια του σόου – το “Charlie X” του 1966 και το “The Conscience of the King“.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Nichols δημιούργησε επίσης το πρόγραμμα της NASA, Women in Motion, το οποίο δημιουργήθηκε για να στρατολογήσει γυναίκες και προσωπικό μειονοτήτων. Οι νεοσύλλεκτοι αυτού του προγράμματος περιελάμβαναν τη Δρ Sally Ride, την πρώτη γυναίκα αστροναύτη και τον συνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας Guion Bluford, τον πρώτο Αφροαμερικανό αστροναύτη. Η ίδια και το υπόλοιπο καστ του Star Trek παρακολούθησαν τη βάπτιση του Enterprise, του πρώτου διαστημικού λεωφορείου, το 1976 και πέταξε με το αεροσκάφος SOFIA της NASA το 2015.

Δείτε επίσης: Σύγχρονες τεχνολογίες που είχαν προβλεφθεί στο “Star Trek” [βίντεο]

Προς το τέλος της ζωής της, η Nichols βρισκόταν στη μέση μιας τριπλής δικαστικής μάχης για τη συντηρητική θέση που αφορούσε τον γιο της Johnson, την μάνατζερ/φροντιστή της Gilbert Bell και τη φίλη της Angelique Fawcette. Ο Johnson υπέβαλε αίτηση συντηρήτριας της μητέρας του το 2018, λέγοντας ότι η Bell, πρώην μάνατζέρ της, έπαιρνε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της Nichols και υπεξαιρούσε το εισόδημά της καθώς η υγεία της συνέχιζε να επιδεινώνεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS