ΑρχικήinetΗΠΑ: Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν iPhone αντί για Android

ΗΠΑ: Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν iPhone αντί για Android

Πολλοί θεωρούν τη σειρά iPhone τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο των καλύτερων τηλεφώνων Android και για πρώτη φορά, το Android έχασε την πρώτη θέση στην αγορά των ΗΠΑ. Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ακριβώς τα μισά από όλα τα smartphone που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ είναι τώρα iPhone.

Δείτε επίσης: Η Apple θέλει να αφαιρέσει την υποδοχή κάρτας SIM από ορισμένα iPhone 14

iphone

Τα στοιχεία της έρευνας Counterpoint υποδηλώνουν ότι η Apple πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς που κατείχε ποτέ στον χώρο των smartphone στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Με βάση την ενεργή εγκατεστημένη βάση, μια στατιστική που αντιστοιχεί σε όλα τα smartphone που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα iPhone αντιπροσωπεύουν το 50 τοις εκατό των ενεργών τηλεφώνων στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 150 άλλες συσκευές αποτελούν την υπόλοιπη βάση χρηστών. Η εταιρεία ερευνών λέει ότι η ζυγαριά έγειρε σταδιακά υπέρ της Apple τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μια παρόμοια αλλαγή θα μπορούσε τώρα να ακολουθήσει και σε άλλες χώρες.

Δείτε επίσης: Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Η Google μάλλον δεν έχει τίποτα να ανησυχεί. Εξάλλου, το iPhone είχε πάντα μια υπερμεγέθη παρουσία στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες αγορές. Ωστόσο, η εταιρεία πιθανότατα εξετάζει την κατάσταση προσεκτικά.

Δείτε επίσης: Apple: Διέρρευσαν πληροφορίες για τη μπαταρία του iPhone 14

Το iPhone έκανε το ντεμπούτο του το 2007, ακολουθούμενο από την πλατφόρμα Android ένα χρόνο αργότερα. Το τελευταίο ξεπέρασε την εγκατεστημένη βάση χρηστών του iOS το 2010 και διατηρεί το προβάδισμα έκτοτε, μέχρι σήμερα. Η Apple δεν έχει σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά τη βάση ενεργών χρηστών, αλλά πιστεύουμε ότι η υποστήριξη λογισμικού για μεγαλύτερη διάρκεια θα μπορούσε να βοηθήσει την περίπτωση του Android, καθώς θα αύξανε τη διάρκεια ζωής των τηλεφώνων. Εν τω μεταξύ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Apple καθώς μέσα στην εβδομάδα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 14, καλύπτοντας τις δυνατότητες που είχαν οι συσκευές Android εδώ και χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS