ΑρχικήinetRed Hat σε υπάλληλους: Δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στο γραφείο

Red Hat σε υπάλληλους: Δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στο γραφείο

Η Red Hat θα αφήσει το σχεδόν 20.000 ατόμων εργατικό της δυναμικό να επιλέξει αν θα επιστρέψει ή όχι στο γραφείο.

Red Hat

Η chief people officer της Red Hat, Jennifer Dudeck, δήλωσε σε ένα blogpost ότι ο κατασκευαστής της εταιρικής πλατφόρμας Red Hat Enterprise Linux πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο “office-flex” όπου επιτρέπει στους υπάλληλους να “έρχονται στο γραφείο όσο χρειάζεται, ή καθόλου αν το επιλέξουν».

Δείτε επίσης: Το remote working ήρθε για να μείνει; Τα data μπορεί να σας εκπλήξουν

Η Dudeck σημειώνει ότι ορισμένες από τις «μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ζητούν από τους υπάλληλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο», κάτι που η Red Hat πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο για την επιτυχία, επειδή δίνει αξία στην ευελιξία.

Η Apple αυτό το μήνα άρχισε να απαιτεί από το προσωπικό να βρίσκεται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η Google ξεκίνησε την τριήμερη επιστροφή της στο γραφείο τον Απρίλιο, αλλά αντιμετώπισε αντιδράσεις από τους υπαλλήλους, ενώ η Microsoft ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής τον Φεβρουάριο. Ο Elon Musk ζήτησε από τους υπαλλήλους της Tesla να βρίσκονται στο γραφείο 40 ώρες την εβδομάδα.

Ο Arvind Krishna, Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής IBM Red Hat, είπε πρόσφατα στο CNBC μόνο το 20% των εργαζομένων της IBM στις ΗΠΑ βρίσκονται στο γραφείο για τρεις ημέρες την εβδομάδα ή περισσότερες. Εκτιμά ότι το ποσοστό δεν θα ξεπεράσει ποτέ το 60%.

Δείτε επίσης: Εξ αποστάσεως εργασία: Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους στο να είναι παραγωγικοί

Πριν από την πανδημία, περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού της Red Hat εργαζόταν εξ αποστάσεως, σύμφωνα με τον Dudeck.

Είπε ότι η προσέγγιση διευρύνει την ευελιξία, επεκτείνει την εμπιστοσύνη και δίνει στο προσωπικό την ελευθερία να προσαρμοστεί στις εργασιακές και οικογενειακές ανάγκες.

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι σε εργοδότες: Θέλετε να επιστρέψουμε στο γραφείο; Πληρώστε μας περισσότερα

Καθώς το προσωπικό δεν απαιτείται πλέον να επιστρέψει στο γραφείο, η Red Hat σκέφτεται πώς να επανασχεδιάσει τα γραφεία της για να προσελκύσει το προσωπικό να επιστρέψει.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS