ΑρχικήBusinessGoogle Stadia: Η gaming υπηρεσία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023

Google Stadia: Η gaming υπηρεσία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023

Η Google ανακοίνωσε ότι τερματίζει την cloud gaming υπηρεσία της, Google Stadia, η οποία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Google Stadia κλείνει

Η εταιρεία αποκάλυψε σε ανάρτησή της ότι η Stadia δεν κατάφερε να “κερδίσει” τους χρήστες όπως αναμενόταν και ως εκ τούτου, η Google πήρε τη “δύσκολη” απόφαση να σταματήσει την υπηρεσία. Ωστόσο, θα υπάρξει αποζημίωση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου (επιστροφή χρημάτων) για τους χρήστες που αγόρασαν εξοπλισμό ή παιχνίδια από την Google και τη Stadia.

Δείτε επίσης: PlayStation Plus: Ποια είναι τα μηνιαία games του Οκτωβρίου;

Είμαστε ευγνώμονες στους αφοσιωμένους παίκτες Stadia που ήταν μαζί μας από την αρχή. Θα επιστρέψουμε τα χρήματα για όλες τις αγορές Stadia hardware που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Google Store και για όλες τις αγορές παιχνιδιών και add-ons που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Stadia Store“, είπε η εταιρεία.

Οι παίκτες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους και να παίζουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Η cloud gaming υπηρεσία της Google, Stadia, κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2019 και επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν stream video games, συμπεριλαμβανομένων τίτλων AAA όπως το Assassin’s Creed Odyssey και το Cyberpunk 2077, απευθείας μέσω της cloud υπηρεσίας της Google. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν η αγορά φυσικού hardware, εφόσον κάποιος είχε πρόσβαση στο Google Chrome. Ωστόσο, υπήρχε ένα ειδικό χειριστήριο που μπορούσαν να αγοράσουν οι παίκτες.

Δείτε επίσης: Trombone Champ: Videogame σαν το Guitar Hero με τρομπόνια

Google Stadia: Η gaming υπηρεσία κλείνει στις 18 Ιανουαρίου 2023

Η Google λέει ότι η υποκείμενη τεχνολογία που τροφοδοτεί τη Stadia έχει αποδειχθεί ισχυρή και η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει το Stadia ως προϊόν white-label. Επομένως, άλλες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία χωρίς να γίνουν μέρος του οικοσυστήματος Stadia.

Η AT&T για παράδειγμα χρησιμοποίησε την τεχνολογία Stadia για να προσφέρει το Batman: Arkham Knight στους χρήστες δωρεάν. Η Google λέει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία άλλων τμημάτων της Google, όπως το YouTube, το Google Play και το Augmented Reality.

Φυσικά, το ότι κλείνει η υπηρεσία Google Stadia δεν σημαίνει ότι έρχεται και το τέλος του game streaming. Το Xbox και η Nvidia προσφέρουν, επίσης, cloud gaming ως μέρος των Xbox Game Pass Ultimate και GeForce Now αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Το Zilliqa θα κυκλοφορήσει το gaming console Web3 το 2023

Η Google προσπάθησε να ανταγωνιστεί τα Xbox και PlayStation των Μicrosoft και Sony, που εδώ και χρόνια έχουν “χτίσει” μια μεγάλη βάση πελατών-παικτών συνδρομητών. Αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Οι περισσότεροι παραγωγοί video games αρνήθηκαν να καταστήσουν τους δημοφιλέστερους τίτλους τους διαθέσιμους μέσω και της πλατφόρμας Stadia. Έτσι, αρκετοί χρήστες δεν θέλησαν να πληρώνουν συνδρομή για μια υπηρεσία που δεν τους πρόσφερε πολλά δημοφιλή παιχνίδια. Κάπως έτσι ήρθε το τέλος για τη Google Stadia.

Πηγή: www.ign.com/

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS