ΑρχικήinetVolkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schaefer, ανακοίνωσε ότι από το 2033 η εταιρεία θα κατασκευάζει μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα (EV) στην Ευρώπη.

Volkswagen ηλεκτρικά οχήματα EV

Η Volkswagen σχεδιάζει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός entry-level μοντέλου που η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να πουλήσει για λιγότερο από 25.000 ευρώ (25.161 δολάρια), σύμφωνα με τον Schaefer.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία της NASA φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα σε πέντε λεπτά!

Θα υπάρξουν δύο παραλλαγές του entry EV – ένα hatchback και ένα crossover.

Σύμφωνα με τον Schaefer, η αυτοκινητοβιομηχανία θα κυκλοφορήσει ένα facelift του ID3 compact hatchback το επόμενο έτος – αυτό το αυτοκίνητο είναι το πρώτο της νέας γενιάς πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό το μοντέλο θα είναι μια τεράστια βελτίωση όσον αφορά την ποιότητα, τα υλικά και τη σταθερότητα του συστήματος“, δήλωσε.

Η VW εργάζεται επίσης ακούραστα πάνω σε μια crossover έκδοση του ID3, δήλωσε ο Schaefer.

Το ταξίδι της VW προς την ηλεκτροκίνηση συνάντησε κάποιες προκλήσεις όταν παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική σειρά ID, που προοριζόταν να ανταγωνιστεί την Tesla. Το ID3 άρχισε να παραδίδεται το 2020.

Ο Schaefer δήλωσε ότι η VW θα μετατοπίσει την έμφαση της παραγωγής της από την κατασκευή ενός μοντέλου ανά εργοστάσιο στο “platform thinking”, που αναφέρεται στη χρήση του ίδιου βασικού σχεδιασμού για διαφορετικά μοντέλα.

Δείτε επίσης: Η Amazon παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Volkswagen Ευρώπη
Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα (EV) στην Ευρώπη

Σημείωσε ότι αν φέρουν οχήματα διαφόρων brands στο ίδιο εργοστάσιο θα μειωθεί το κόστος δεδομένου ότι “υπάρχει σπατάλη που μπορούμε να εξαλείψουμε“.

Ο Schaefer δήλωσε επίσης ότι, κατά την επόμενη δεκαετία, τα volume brands του Ομίλου Volkswagen θα μειώσουν τον αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων για να επικεντρωθούν στα βασικά μοντέλα. Ο στόχος είναι να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους για όλες τα volume brands —VW, Seat, Skoda και εμπορικά οχήματα–στο 8% μέχρι το 2025.

Κάνοντας λιγότερα, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα“, είπε.

Δείτε επίσης: Ford: Αυξημένη η ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα

H Volkswagen είχε πει και προηγουμένως ότι από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν πλέον ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα προτιμούν. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Όχι μόνο εξοικονομούν χρήματα από τη βενζίνη, αλλά είναι επίσης καλύτερα για το περιβάλλον.

Χθες, η Ford ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα δώσει περισσότερη έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματά της, σταματώντας μάλιστα την παραγωγή του εμβληματικού Ford Fiesta.

Πηγή: europe.autonews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS