ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA Artemis: Οι πρώτες εικόνες του φεγγαριού από το Orion

NASA Artemis: Οι πρώτες εικόνες του φεγγαριού από το Orion

Το διαστημικό σκάφος Orion της NASA τράβηξε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες του φεγγαριού καθώς πέρασε μόλις 130 χιλιόμετρα (81,1 μίλια) πάνω από τη σεληνιακή επιφάνεια τη Δευτέρα (21 Νοεμβρίου), στα πλαίσια της αποστολής Artemis.

Orion φεγγάρι φωτογραφίες

Αυτές οι λεπτομερείς ασπρόμαυρες εικόνες τραβήχτηκαν από την ενσωματωμένη κάμερα οπτικής πλοήγησης του διαστημικού σκάφους Orion την 6η ημέρα της αποστολής.

Δείτε επίσης: James Webb: Φανέρωσε την ατμόσφαιρα μακρινού εξωπλανήτη (WASP-39b)

Σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, η κάψουλα θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα παραμείνει σε σεληνιακή τροχιά για περίπου μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στη Γη. Το διαστημόπλοιο αναμένεται να προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως προείπαμε, την έκτη ημέρα του ταξιδιού του διαστημικού σκάφους Orion, η κάμερα τράβηξε τις καταπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του φεγγαριού.

Η αποστολή συνεχίζει να προχωρά όπως είχαμε σχεδιάσει και τα επίγεια συστήματα, οι ομάδες επιχειρήσεων μας και το διαστημόπλοιο Orion συνεχίζουν να ξεπερνούν κάθε προσδοκία“, δήλωσε ο διευθυντής της αποστολής Artemis I, Mike Serafin, σε συνέντευξη Τύπου στις 21 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: NASA: Ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στο φεγγάρι μέχρι το 2030

NASA Artemis

Σύμφωνα με τη NASA, το Orion ασχολήθηκε με τη λήψη εικόνων της Γης και της Σελήνης σε διαφορετικές φάσεις και αποστάσεις για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα της κάμερας πλοήγησης υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Αυτές οι δοκιμές θα βοηθήσουν στον προσανατολισμό του διαστημικού σκάφους κατά τη διάρκεια μελλοντικών αποστολών με πλήρωμα.

Η αποστολή Artemis 1 αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ετοιμότητας του διαστημικού σκάφους Orion και του διάσημου πυραύλου Space Launch System (SLS) της NASA για μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι με ανθρώπους.

Αν όλα πάνε καλά, το διαστημικό σκάφος θα μπορέσει να μεταφέρει ανθρώπους κοντά στη σελήνη μέχρι το 2024 (αποστολή Artemis 2).

Δείτε επίσης: Μήπως οι μαύρες τρύπες είναι τελικά σκουληκότρυπες;

Σε περίπου ένα ή δύο χρόνια, η αποστολή Artemis 3 θα προσεδαφίσει αστροναύτες κοντά στο νότιο πόλο της σελήνης.

Artemis program

Το πρόγραμμα Artemis είναι ένα πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης υπό την ηγεσία της NASA μαζί με τρεις συνεργαζόμενους οργανισμούς: European Space Agency (ESA), Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) και Canadian Space Agency (CSA). Το πρόγραμμα Artemis σκοπεύει να αποκαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά την αποστολή Apollo 17. Τα κύρια στοιχεία του προγράμματος είναι το Space Launch System (SLS), το διαστημικό σκάφος Orion, ο διαστημικός σταθμός Lunar Gateway και ο εμπορικός Human Landing Systems, συμπεριλαμβανομένου του Starship HLS. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα μόνιμο στρατόπεδο βάσης στη Σελήνη και να διευκολύνει τις ανθρώπινες αποστολές στον Άρη.

Πηγή: www.space.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS