ΑρχικήinetΜήνυση στην Apple: Ο αισθητήρας του Apple Watch έχει φυλετικές προκαταλήψεις

Μήνυση στην Apple: Ο αισθητήρας του Apple Watch έχει φυλετικές προκαταλήψεις

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νομική μάχη λόγω ισχυρισμών ότι η συσκευή ανάγνωσης οξυγόνου αίματος του Apple Watch έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική για τα μαύρα άτομα.

Δείτε επίσης: Η Apple ενημέρωσε την εφαρμογή Shortcuts

apple watch

Κατατέθηκε ομοσπονδιακή ομαδική αγωγή κατά της Apple, η οποία ισχυρίζεται ότι η συσκευή ανάγνωσης οξυγόνου αίματος στο Apple Watch παράγει ανακριβείς ενδείξεις για τα μαύρα άτομα.

Το Σάββατο, ο ενάγων Alex Morales κατέθεσε αγωγή στη Νέα Υόρκη επικαλούμενος πρόσφατες και παλαιότερες έρευνες που δείχνουν ότι η τεχνολογία παλμικού οξύμετρου είναι ανεπαρκής στην ποσοτικοποίηση των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου για άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα. Εκπροσωπώντας τον κ. Morales, ο δικηγόρος Spencer Sheehan επισήμανε το ζήτημα αυτό ως αιτία της αγωγής.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα νοσοκομεία αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ελαττωματική συσκευή για τον προσδιορισμό των επιπέδων οξυγόνου σε ασθενείς με COVID-19. Αυτό ανέδειξε την ανάγκη για μια επικαιροποιημένη προσέγγιση και, ως αποτέλεσμα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει αρχίσει να επανεξετάζει αυτή την τεχνολογία με την ελπίδα να παραδώσει συστάσεις που θα της επιτρέψουν να είναι αποτελεσματική σε όλους τους τύπους δέρματος.

Δείτε επίσης: ITC: Ένοχη η Apple για παραβίαση πατέντας παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού

Ωστόσο, παραμένει μυστήριο αν η Apple χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα κοινά παλμικά οξύμετρα. Η εφαρμογή της “Blood Oxygen” έχει χαρακτηριστεί ως μια εφεύρεση που προκαλεί δέος στην ιστοσελίδα της και μετράει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από τον καρπό σας αντί για τα ακροδάχτυλα όπως κάνουν τα κανονικά παλμικά οξύμετρα.

Η Apple απέτυχε να απαντήσει στο ερώτημα της USA TODAY την Τρίτη σχετικά με τη μήνυση ή το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή ανάγνωσης οξυγόνου αίματος σε διαφορετικές αποχρώσεις του δέρματος.

Σύμφωνα με τον Sheehan, ο ισχυρισμός της αγωγής σχετικά με την ανεπάρκεια αυτής της εφαρμογής είναι εύλογος λόγω της υπάρχουσας έρευνας που επισημαίνει πώς τα παλμικά οξύμετρα περιορίζονται από τους διαφορετικούς τόνους του δέρματος.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Apple, η μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα μπορεί να διαταραχθεί από αλλαγές στο χρώμα και την κατάσταση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των τατουάζ.

Μεταξύ 2020 και 2021, ο Morales απέκτησε ένα Apple Watch με την προηγμένη λειτουργία ανάγνωσης οξυγόνου αίματος – όπως αναφέρεται στην αγωγή.

Υπέθεσε ότι το ρολόι μπορούσε να μετρήσει με ακρίβεια τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του, ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματος. Αν γνώριζε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια, δεν θα το αγόραζε ποτέ και δεν θα πλήρωνε τόσα πολλά γι’ αυτό.

Δείτε επίσης: Το iOS 16.2 ανανεώνει το Home app και δημιουργεί προβλήματα: Η Apple αποσύρει την αναβάθμιση

Μήνυση στην Apple: Ο αισθητήρας του Apple Watch λειτουργεί ρατσιστικά

Ο γνωστός δικηγόρος και παθιασμένος μηνυτής συλλογικών αγωγών καταναλωτών Sheehan, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, προβλέπει ότι η Apple θα αμφισβητήσει την ευθύνη της, ισχυριζόμενη ότι προειδοποίησε τους πελάτες για την ακαταλληλότητα του προϊόντος για ιατρικούς σκοπούς.

Αυτή η αγωγή κατά της Apple ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραβίασε διάφορους νόμους, μεταξύ των οποίων το δίκαιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης και μια ομοσπονδιακή πολυπολιτειακή απαγόρευση ομαδικών αγωγών για “παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές“.

Αυτή η αγωγή κατηγορεί την Apple για απάτη και για αδικαιολόγητο όφελος από την εξαπάτηση των πελατών της σχετικά με τις δυνατότητες του προϊόντος της.

Πηγή πληροφοριών: eu.usatoday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS