ΑρχικήinetApple: Ετοιμάζει μια πιο οικονομική έκδοση του AR/VR headset;

Apple: Ετοιμάζει μια πιο οικονομική έκδοση του AR/VR headset;

Παρόλο που η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα το πρώτο mixed reality headset της, έχουμε ήδη ακούσει πολλές φήμες για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Όπως ανέφερε αρχικά το The Information, το οποίο έχει μοιραστεί πολλές πληροφορίες σχετικά με το AR/VR headset της Apple, οι μηχανικοί εργάζονται ήδη σκληρά για τη δημιουργία μιας πιο οικονομικής έκδοσης αυτού του καινοτόμου προϊόντος.

Apple AR/VR headset

Το AR/VR headset της Apple ενδέχεται να έχει και μια πιο φθηνή έκδοση

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, η Apple εργάζεται για μια πιο φθηνή έκδοση του AR/VR headset, γιατί φοβάται ότι η τιμή του πρωτότυπου θα είναι απαγορευτική για πολλούς χρήστες. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει, το αρχικό μοντέλο θα μπορούσε να κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Google: Θα λανσάρει τεχνολογία τύπου Apple AirTag;

Έτσι, για να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να αγοράσουν το προϊόν, η Apple φαίνεται πως αποφάσισε να φτιάξει μια πιο προσιτή έκδοση. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ακόμη, πιστεύεται ότι η τιμή της πιο οικονομικής έκδοσης του AR/VR headset της Apple θα είναι παρόμοια με αυτή ενός iPhone. Η τρέχουσα σειρά iPhone 14 κυμαίνεται από 800 έως 1.600 δολάρια ανάλογα με το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά – αν λοιπόν αυτή η αναφορά αποδειχθεί αληθινή, περισσότερα άτομα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες προηγμένες τεχνολογίες!

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι μηχανικοί της Apple ψάχνουν τρόπους για να κάνουν το προϊόν φθηνότερο. Πιθανότατα, η πιο οικονομική έκδοση θα έρθει με οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης, λιγότερους αισθητήρες, φθηνότερα υλικά, πιο αργό επεξεργαστή, ενώ μπορεί ακόμη και να μην περιλαμβάνει το τσιπ H2.

Δείτε επίσης: Το HomePod 2023 της Apple θα κυκλοφορήσει σύντομα;

Πάντως, η εταιρεία εξακολουθεί να θέλει να λανσάρει το πρώτο της headset σε υψηλή τιμή, για να δει κατά πόσο οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να επενδύσουν σε αυτό το προϊόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια φθηνή έκδοση του νέου AR/VR headset της Apple.

Πέρυσι, ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι η Apple διερευνούσε την προοπτική να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή έκδοση του προϊόντος της το 2025. Επιπλέον, προέβλεψε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα παρουσίαζε μέχρι τότε τη δεύτερη γενιά του premium headset του.

Η Apple θέτει σε αναμονή το project των AR Glasses

Εκτός από το AR/VR headset, η Apple αναπτύσσει επίσης νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Σε αντίθεση, όμως, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που θα φέρει το headset, αυτά τα γυαλιά θα χρησιμοποιούνται για αρκετά βασικές εργασίες, όπως η εμφάνιση ειδοποιήσεων. Παρόλα αυτά, λέγεται ότι ακόμη και αυτό το σχέδιο μπορεί να έχει αλλάξει για την Apple.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των γυαλιών AR της Apple έχει τεθεί σε αναμονή. Αναφέρει επίσης ότι η Apple στοχεύει τώρα να λανσάρει μια πιο προσιτή έκδοση του AR/VR headset της μέχρι το 2025, ενώ το αρχικό μοντέλο θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το έτος.

Δείτε επίσης: Apple TV: Οι νέες ενημερώσεις απαιτούν να διαθέτετε iPhone

Το 2023 θα είναι πιθανότατα μια χρονιά κατά την οποία θα δούμε αρκετά virtual reality headsets, που αρχικά περιμέναμε το 2022 (π.χ. PlayStation VR 2 και Meta Quest 3).

To VR έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα μεγαλύτερα θέλγητρα της εικονικής πραγματικότητας είναι η ικανότητά της να βυθίζει τους χρήστες σε εντελώς νέα περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας ένα σετ ακουστικών VR, μπορείτε να εξερευνήσετε μέρη όπως το διάστημα ή τον βυθό του ωκεανού χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια που σας βάζουν στη μέση μιας περιπέτειας γεμάτης δράση ή σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε εικονικούς κόσμους με φίλους από όλο τον κόσμο. Οι δυνατότητες είναι ουσιαστικά ατελείωτες! 

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS