ΑρχικήinetElon Musk: Το Starship της SpaceX έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας στην 1η...

Elon Musk: Το Starship της SpaceX έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας στην 1η τροχιακή πτήση

Παίρνοντας το ρίσκο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk υποστήριξε ότι το πρώτο ταξίδι του τεράστιου διαστημικού σκάφους Starship θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την τύχη.

Starship

Με εκτιμώμενο ποσοστό επιτυχίας 50%, η SpaceX προετοιμάζεται με ενθουσιασμό για την εναρκτήρια εκτόξευση του Starship σε τροχιακή δοκιμαστική πτήση από τη βάση της στο Νότιο Τέξας, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Δείτε επίσης: SpaceX: Η Starlink έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές

Προκειμένου να μεταφέρει ανθρώπους και φορτία γύρω από το φεγγάρι, τον Άρη και πέρα από αυτόν, η SpaceX κατασκευάζει επί του παρόντος το πανίσχυρο Starship. Η εξαιρετικά ανθεκτική σύνθεσή του από ανοξείδωτο ατσάλι θα το καταστήσει έναν από τους πιο ανθεκτικούς πυραύλους που έχουν εκτοξευθεί ποτέ – διαθέτοντας την εκπληκτική δύναμη απογείωσης 2,5 φορές μεγαλύτερη από το iconic Saturn V της NASA! Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Musk κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, αυτό το εξαιρετικά προηγμένο όχημα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα της ανθρώπινης καινοτομίας.

Ο Musk θεωρεί την ταχεία και πλήρη επαναχρησιμοποίηση του Starship ως την απαραίτητη καινοτομία που απαιτείται για να γίνουν εφικτοί ο αποικισμός του Άρη και άλλοι εξαιρετικοί στόχοι εξερεύνησης του διαστήματος.

Η SpaceX κατασκευάζει με ταχείς ρυθμούς διάφορα σκάφη Starship στη βάση της στο Νότιο Τέξας, γνωστή και ως Starbase. Στο εγγύς μέλλον, τα οχήματα αυτά θα εκτοξεύονται σε τροχιά με ταχεία διαδοχή.

Δείτε επίσης: Δείτε την πρώτη εκτόξευση του Falcon 9 της SpaceX για το 2023!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Musk θα ήθελε να υποβαθμίσει τις προσδοκίες καθώς το Starship πλησιάζει στο ευρέως αναμενόμενο παρθενικό του ταξίδι. Έχουμε δει πολλούς πυραύλους να συντρίβονται κατά την αρχική τους εκτόξευση – ο πύραυλος H3 της Ιαπωνίας και ο RS1 της ABL Space System είναι τέτοιες περιπτώσεις.

Δείτε επίσης: SpaceX: Τον Φεβρουάριο η πρώτη τροχιακή πτήση του Starship

Μην χάσετε την πολυαναμενόμενη τροχιακή πτήση του Starship, όποτε κι αν πραγματοποιηθεί! Εξάλλου, ο Elon Musk υποσχέθηκε ότι δεν θα είναι βαρετή. Συντονιστείτε για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Πηγή πληροφοριών: space.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS