ΑρχικήinetΗ Ford αποκαλύπτει νέο Explorer EV για την αγορά της Ευρώπης

Η Ford αποκαλύπτει νέο Explorer EV για την αγορά της Ευρώπης

Η Ford αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Explorer EV, που θα κοστίζει 45.000 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης. Το νέο μοντέλο έχει ελάχιστα κοινά στοιχεία με το παλιό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που φέρει το ίδιο όνομα. Το Explorer EV είναι μικρότερο, διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό μέσα και έξω και έχει τιμή εκκίνησης σχεδόν 10.000 € υψηλότερη.

Ford Explorer EV

Το crossover EV αποτελεί μέρος των σχεδίων της Ford να μετατρέψει τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη σε πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030.

Δείτε επίσης: Acer ebii: Tο πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike) της Acer

Η εταιρεία δείχνει μόνο κάποιες όμορφες φωτογραφίες προς το παρόν. Λίγες λεπτομέρειες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος και την απόδοση. Η Ford λέει ότι το Explorer EV θα είναι διαθέσιμο και σε διαμορφώσεις AWD και RWD.

Με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, το Explorer EV διαθέτει στο εσωτερικό του πολλά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 15 ιντσών που μπορεί να γείρει για καταπολέμηση της αντανάκλασης. Επίσης, υπάρχουν capacitive buttons σε όλο το ταμπλό, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη θήκη που μπορεί να αποθηκεύσει και να επαναφορτίσει δύο smartphone. Σε αντίθεση με το τρέχον Explorer, το νέο Explorer EV έχει θέσεις για πέντε άτομα.

Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η Ford λέει ότι το Explorer EV θα μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Δείτε επίσης: Tesla: Μείωσε πρόσφατα τις τιμές των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων

Το Ford Explorer EV είναι ένα από τα δύο οχήματα που κατασκευάζει η Ford χρησιμοποιώντας την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα “MEB” της Volkswagen Group. Όπως είπαμε και παραπάνω, το νέο όχημα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Η Ford είπε ότι δεν έχει σχέδια να φέρει αυτό το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.

Το Ford Explorer ήταν το κύριο σπορ όχημα της Ford από τότε που κυκλοφόρησε το 1991. Το 2022 η Ford πούλησε 207.673 Explorers, και σύμφωνα με την Kelley Blue Book βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις SUV που προσφέρει ένας Αμερικανός κατασκευαστής.

Το Explorer είναι πρωτοπόρος για μια νέα γενιά συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων Ford”, δήλωσε ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της ευρωπαϊκής επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Ford. “… είναι έτοιμο για μεγάλες περιπέτειες και πλήρως φορτωμένο με όλα όσα θα χρειαστούν οι πελάτες μας για τις καθημερινές τους μετακινήσεις“.

Δείτε επίσης: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus

Με τη δέσμευσή της να επενδύσει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη και παραγωγή EV τα επόμενα χρόνια, είναι σαφές ότι η Ford εννοεί σοβαρά την προώθησή της στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων!

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS