ΑρχικήinetTesla - Νέο ρεκόρ: Παραδόθηκαν πάνω από 422,000 EV το 2023

Tesla – Νέο ρεκόρ: Παραδόθηκαν πάνω από 422,000 EV το 2023

Tesla ηλεκτρικά οχήματα EV

Η Tesla δημοσίευσε την έκθεση παραγωγής και παραδόσεων για το 2023, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ. Ωστόσο, παρόλο που τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, υπολείπονται ελαφρώς των προσδοκιών της Wall Street. Η Tesla ανέφερε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, παραδόθηκαν 422.875 ηλεκτρικά οχήματα (EV), ενώ παρήχθησαν 440.808 στο ίδιο χρονικό διάστημα. Άλλο ένα ρεκόρ για την εταιρεία του Elon Musk.

Δείτε επίσης: Tesla Semi: Η Tesla ανακοίνωσε την πρώτη ανάκληση

Καθώς πλησίαζε το Σαββατοκύριακο, ο ανεξάρτητος αναλυτής Troy Teslike προέβλεψε ότι οι παραδόσεις θα έφταναν τα 427.000 οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της εταιρείας, παραδόθηκαν περίπου 423.000, αλλά ο τελικός απολογισμός δείχνει αύξηση 36% σε σχέση με τις 310.048 παραδόσεις που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το περασμένο έτος. Επιπλέον, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 4% σε σχέση με τις (405.278) παραδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2022.

Tesla παραδόσεις

Το Model 3 και το Model Y είχαν μεγάλη επιτυχία, όπως ήταν αναμενόμενο. Περίπου 412.180 ηλεκτρικά οχήματα Model 3 και Model Y πουλήθηκαν πριν τελειώσει ο Μάρτιος – απόδειξη της τεράστιας δημοτικότητάς τους μεταξύ των πελατών! Από την άλλη πλευρά, τα πιο ακριβά αυτοκίνητα Tesla Model S και Model X σημείωσαν πιο μέτριες παραδόσεις (10.695) την ίδια περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση, υπήρχε μείωση σε σχέση με τις παραδόσεις (17.147) του προηγούμενου τριμήνου.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Autopilot απέφυγε ρόδα που έφυγε από άλλο όχημα

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι πιο πρόσφατες παραδόσεις της Tesla θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας EV του Elon Musk. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, η Tesla μείωσε επιθετικά τις τιμές στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς της.

Η Tesla θα δημοσιεύσει τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 19 Απριλίου.

Δείτε επίσης: Tesla: Επεκτείνει τις εικονικές πωλήσεις με απομακρυσμένα test drives

Ανεξάρτητα από την παραγωγή και τις παραδόσεις/πωλήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την καινοτόμο τεχνολογία και τη βιώσιμη προσέγγισή της απέναντι στο περιβάλλον. Η παρουσία της οδήγησε σε μια σημαντική αλλαγή, ωθώντας και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επενδύσουν στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον των μεταφορών. Όχι μόνο είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά προσφέρουν επίσης μια καινοτόμο και άνετη οδηγική εμπειρία με χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS