ΑρχικήinetGeneral Motors: Ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής EV στις ΗΠΑ

General Motors: Ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής EV στις ΗΠΑ

Η General Motors (GM) μόλις ξεπέρασε τη Ford και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ. Το CNBC συγκέντρωσε στοιχεία πωλήσεων, τα οποία έδειξαν ότι η Ford πούλησε σχεδόν 11.000 EVs το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ η GM 21.000! Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια σημαντική νίκη για τη GM, καθώς έχει πλέον αναλάβει επίσημα τη 2η θέση στον πίνακα των κορυφαίων της αγοράς EV.

Δείτε επίσης: Mini ηλεκτρικά ποδήλατα από τη BMW μπορεί να έρθουν σύντομα

Οι χαμηλές πωλήσεις EV της Ford τους τελευταίους μήνες την έριξαν στην πέμπτη θέση στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η Hyundai βρίσκεται στην τρίτη θέση και η Volkswagon στην τέταρτη. Η Ford αντιμετώπισε κάποια θέματα που την οδήγησαν σε αυτή την πτώση. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό pick-up Ford F-150 Lightning αντιμετώπισε μια αναποδιά όταν ανακαλύφθηκε ότι ορισμένες μπαταρίες έπιασαν φωτιά. Έτσι, η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή για πέντε εβδομάδες. Παρά αυτό το εμπόδιο η Ford έχει αποφασίσει ότι με την αναβαθμισμένη τεχνολογία μπαταριών μπορεί να παράγει έως και 600.000 EV ετησίως. Ωστόσο, τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι η Ford έχει δρόμο μπροστά της μέχρι να πετύχει αυτό το στόχο.

Η General Motors θα πρέπει σίγουρα να επαινεθεί για την επιτυχία της, αφού πλέον είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής EV στις ΗΠΑ. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει πολύ πιο πίσω από την Tesla που βρίσκεται στην κορυφή. Η Tesla δεν παρουσιάζει εκθέσεις για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων ανά περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Motor Intelligence, η εταιρεία πούλησε 161.630 ηλεκτρικά οχήματα (EV) στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023! Είναι φανερό ότι παρόλο που η General Motors βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δεν μπορεί να φτάσει την Tesla.

Δείτε επίσης: Acer ebii: Tο πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike) της Acer

General Motors EV ηλεκτρικά
General Motors: Ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk σχεδιάζει να κατασκευάζει 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2030, αν και πολλοί ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ χαμηλότερος τελικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Tesla είναι στην κορυφή της λίστας στις ΗΠΑ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο παγκοσμίως. Ο Κινέζος κατασκευαστής BYD έχει μερίδιο 20% στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, ενώ η Tesla το 12,6%. Όσον αφορά την GM, η εταιρεία υπόσχεται να κατασκευάσει 50.000 EV μέχρι τα μέσα του έτους και άλλα 100.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης: Tesla: Μείωσε πρόσφατα τις τιμές των πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μία αναμφισβήτητη τάση στο χώρο των μεταφορών. Πρόκειται για οχήματα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και χαρακτηρίζονται από μηδενικές εκπομπές CO2. Αναμφισβήτητα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS