ΑρχικήinetLinkedIn: Απολύει υπαλλήλους - Κλείνει το InCareer στην Κίνα

LinkedIn: Απολύει υπαλλήλους – Κλείνει το InCareer στην Κίνα

Το LinkedIn ανακοινώνει ότι απολύει υπαλλήλους και κλείνει το InCareer app στην Κίνα.

Το LinkedIn είναι ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που αφορά στην επαγγελματική δικτύωση και την αναζήτηση εργασίας. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πύλη που σας βοηθάει να συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες, να αναζητήσετε δουλειές και να κερδίσετε αξιόπιστα πιστοποιητικά.

Το LinkedIn αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό του, προχωρώντας σε περικοπές 716 θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, θα αποσύρει σταδιακά την τοπική εφαρμογή θέσεων εργασίας στην Κίνα, η οποία ονομάζεται InCareer. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, Ryan Roslanky, εξήγησε σε επιστολή που έστειλε, ότι η απόφαση λήψης αυτών των μέτρων οφείλεται στον “έντονο ανταγωνισμό” και σε ένα “μακροοικονομικό κλίμα με πολλές προκλήσεις“.

LinkedIn

Παρόλο που μειώνει ορισμένες θέσεις εργασίας, το LinkedIn, το οποίο ανήκει στη Microsoft και έχει 20.000 υπαλλήλους, θα προσλάβει περίπου 250 άτομα τις επόμενες ημέρες για συγκεκριμένα τμήματα. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέες ομάδες business και accounting management από τις 15 Μαΐου.

Το LinkedIn είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει απολύσεις. Η μητρική της εταιρεία, η Microsoft, είχε δηλώσει ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας, ή σχεδόν το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: Πώς να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις ροής LinkedIn

Τους τελευταίους έξι μήνες περισσότερες από 270.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας έχουν περικοπεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Layoffs.fyi. Η μητρική εταιρεία του LinkedIn, η Microsoft, έχει περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας ενώ η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, έχει χάσει 21.000 άτομα. Η Google έχει περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας ενώ η Amazon έχει απολύσει 27.000 εργαζομένους.

InCareer Κίνα

Όσον αφορά στο InCareer, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021, μερικούς μήνες αφότου το LinkedIn ανακοίνωσε ότι τερματίζει την κύρια υπηρεσία του στην Κίνα. Εκείνη την εποχή, απέδωσε την απόφαση να κλείσει το LinkedIn China σε “ένα σημαντικά πιο απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας και μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης“.

Δείτε επίσης: LinkedIn: Πώς θα χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία QR code στο iOS

LinkedIn Κίνα InCareer

Το InCareer σχεδιάστηκε για να βοηθήσει επαγγελματίες εντός του δικτύου της Κίνας, να βρουν και να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας. Ωστόσο, είχε σημαντικούς ανταγωνιστές όπως το Maimai, τον κυρίαρχο ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης στη χώρα με πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες (σύμφωνα με τον ιστότοπό του). Τα πλεονεκτήματα του Maimai περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για κοινή χρήση αναρτήσεων ανώνυμα, γεγονός που το καθιστά δημοφιλή προορισμό για εργαζομένους που αναζητούν πληροφορίες για τις εταιρείες τους.

Το LinkedIn σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη σταδιακή κατάργηση του InCareer έως τις 9 Αυγούστου. Παράλληλα, σκοπεύει να μεταβάλει τη στρατηγική του για την Κίνα για να βοηθήσει εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, να προσλαμβάνουν, να διαφημίζουν και να εκπαιδεύονται στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να έχει τις επιχειρήσεις Talent, Marketing και Learning στην Κίνα.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι των ΗΠΑ θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης, ασφάλεια υγείας και υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας, ενώ οι εργαζόμενοι εκτός ΗΠΑ θα λάβουν παροχές που ευθυγραμμίζονται με την τοπική εργατική νομοθεσία.

Οι απολύσεις και η σταδιακή κατάργηση του InCareer αποτελούν μέρος των αλλαγών που πραγματοποιεί το LinkedIn στη στρατηγική του για την Παγκόσμια Επιχειρηματική Οργάνωση (GBO) και την Κίνα. Ως μέρος αυτού, η εταιρεία θα κάνει και άλλες αλλαγές, διώχνοντας εντελώς κάποιες ομάδες και ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας και ρόλους που θα είναι απαραίτητοι για την “πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναδυόμενων αγορών“.

Δείτε επίσης: LinkedIn: Πώς να βρείτε τα γενέθλια ενός χρήστη;

Ο Roslansky είπε ότι αναμένει ότι το οικονομικό έτος 2024 “θα εξακολουθεί να δημιουργεί προκλήσεις”. “Προσαρμοζόμαστε όπως κάναμε φέτος και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τη φιλοδοξία να υλοποιήσουμε το όραμά μας και με τον ρεαλισμό που απαιτείται για την καλή λειτουργία της επιχείρησης“, έγραψε.

Ως μέρος της τελευταίας τριμηνιαίας έκθεσης κερδών της Microsoft, που εκδόθηκε τον Απρίλιο, το LinkedIn ανέφερε αύξηση 8% στα έσοδα από έτος σε έτος.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS