ΑρχικήUpdatesTesla Bot / Optimus: Νέες εικόνες του ανθρωποειδούς ρομπότ

Tesla Bot / Optimus: Νέες εικόνες του ανθρωποειδούς ρομπότ

Η Tesla ανακοίνωσε μερικές νέες εξελίξεις σχετικά με το ανθρωποειδές ρομπότ της, που αποκαλείται Tesla Bot ή Optimus. Οι νέες εικόνες των πρωτοτύπων είναι εντυπωσιακές και κάνουν το έργο να δείχνει πιο πραγματικό.

Tesla Bot Optimus

Όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Tesla Bot, κάποιοι θεώρησαν ότι απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο.

Δείτε επίσης: Tesla: Αλλάζει το Full Self-Driving για να εισάγει end-to-end AI στο v12

Ο δισεκατομμυριούχος, όμως, υποστήριζε σθεναρά ότι η δημιουργία του θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της εργατικής κρίσης. Όλοι μπορούν να δουν την αξία των ανθρωποειδών ρομπότ, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η Tesla θα μπορούσε να τα κάνει πραγματικότητα σύντομα.

Δεν βοήθησε και το γεγονός ότι η τελευταία επίδειξη του Tesla Bot στο Tesla AI Day πέρυσι, δεν ήταν πολύ εντυπωσιακή. Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε ένα πολύ πρώιμο πρωτότυπο. Μετά βίας μπορούσε να περπατήσει:

Tesla ανθρωποειδές ρομπότ

Η Tesla είχε επίσης ένα άλλο πρωτότυπο Optimus με πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, αλλά αυτό δεν ήταν καν σε θέση να περπατήσει την ώρα της παρουσίασης.

Η Tesla έχει πει ότι ότι μπορεί να αναπτύξει αυτό το ανθρωποειδές ρομπότ, αξιοποιώντας μεγάλο μέρος του υπάρχοντος hardware για τα ηλεκτρικά οχήματά της και το λογισμικό της από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid : Νέο πακέτο με τελική ταχύτητα τα 200 MPH

Ο Elon Musk πιστεύει πολύ σε αυτό το project και στις αρχές του περασμένου έτους είχε πει ότι το Tesla Bot αποτελούσε κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία. Οι νέες εικόνες του ρομπότ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον δισεκατομμυριούχο.

Στη νέα συνεδρίαση των μετόχων της Tesla το 2023, ο Elon Musk έδωσε μια ενημέρωση για το Tesla Bot που περιελάμβανε πολλά νέα πλάνα:

Το βίντεο περιελάμβανε 5 πρωτότυπα Tesla Bot / Optimus τα οποία εκτελούσαν απλές εργασίες και περπατούσαν στο γραφείο καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις της Tesla. Ενώ οι εργασίες που εκτελούσαν δεν ήταν πολύ εντυπωσιακές, η Tesla φάνηκε να έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη των χεριών.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει

Επίσης, η εταιρεία έδειξε πώς μπορούν τα ρομπότ να ανιχνεύουν και να απομνημονεύουν το περιβάλλον τους.

Ο Elon Musk πιστεύει ότι η ζήτηση για το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla θα μπορούσε να φτάσει τα 10 έως 20 δισεκατομμύρια μονάδες. Είπε ακόμα πως πιστεύει ότι το Optimus θα αντιπροσωπεύει “το μεγαλύτερο μέρος της μακροπρόθεσμης αξίας της Tesla“.

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, πλησιάζουμε την εποχή όπου τα ρομπότ θα γίνουν δημοφιλή για μια σειρά από εργασίες, από την εκτέλεση οικιακών εργασιών έως την παροχή βοήθειας στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και ακόμη και στην οδήγηση αυτοκινήτων στο μέλλον. Μεταξύ αυτών των μηχανών, τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι αυτά που τραβούν την προσοχή μας περισσότερο. Τα ανθρωποειδή ρομπότ πλησιάζουν στο να μιμούνται την ανθρώπινη κίνηση και συμπεριφορά. Μένει να δούμε πότε θα είναι έτοιμο το Tesla Bot, ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά!

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS