ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA Perseverance rover: Βίντεο από τον κρατήρα Belva στον Άρη

NASA Perseverance rover: Βίντεο από τον κρατήρα Belva στον Άρη

Το Perseverance rover της NASA βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην κορυφή του μεγάλου κρατήρα πρόσκρουσης Belva στον πλανήτη Άρη και η θέα που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.

Άρης κρατήρας Belva

Το Perseverance rover εξερευνά τον Άρη για λίγο περισσότερο από δύο χρόνια και στέλνει μερικές εκπληκτικές εικόνες του Κόκκινου Πλανήτη. Το rover αναζητούσε ίχνη παρελθόντων κατοίκων και πιθανές ενδείξεις εξαφανισμένης ζωής στην έρημο του Άρη, όταν τράβηξε 152 φωτογραφίες του κρατήρα Belva μέσα στον πολύ μεγαλύτερο κρατήρα Jezero. Η διαστημική υπηρεσία συνένωσε αυτές τις εικόνες για να δημιουργήσει ένα εκτενές βίντεο που απεικονίζει το σημείο.

Δείτε επίσης: Εκπληκτική φωτογραφία της Γης από τον νέο μετεωρολογικό δορυφόρο MTG-I1

Οι αποστολές του rover στον Άρη συνήθως καταλήγουν να εξερευνούν το υπόστρωμα σε μικρές, επίπεδες εκθέσεις στον άμεσο χώρο εργασίας του rover“, δήλωσε η Katie Stack Morgan, αναπληρώτρια επιστήμονας της αποστολής Perseverance. “Γι’ αυτό η επιστημονική μας ομάδα ήταν τόσο πρόθυμη να απεικονίσει και να μελετήσει τον κρατήρα Belva. Οι κρατήρες πρόσκρουσης μπορούν να προσφέρουν εκπληκτική θέα και κάθετες τομές που παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για την προέλευση αυτών των πετρωμάτων με μια προοπτική και σε μια κλίμακα που συνήθως δεν βιώνουμε“.

Δείτε επίσης: Κίνα: Μυστήριο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες

NASA Perseverance
NASA Perseverance rover: Βίντεο από τον κρατήρα Belva στον Άρη

Στον Άρη υπάρχουν πολλοί κρατήρες, μεγάλοι και μικροί, που δημιουργούνται από αντικείμενα που πέφτουν στον κόκκινο πλανήτη. Ένας από αυτούς τους κρατήρες, ο Belva, έχει πάνω από μισό μίλι πλάτος. Ο κρατήρας προσφέρει πληροφορίες για το υδάτινο παρελθόν του Άρη. Με βάση τα στοιχεία που παρατηρούν οι επιστήμονες στις νέες εικόνες, πιστεύουν ότι στο σημείο υπήρχε πιθανότατα ένας ποταμός. Τα πετρώματα στο προσκήνιο θα μπορούσαν να είχαν πεταχτεί εκεί από μια μεγάλη πρόσκρουση ή “μπορεί να έχουν μεταφερθεί στον κρατήρα από το σύστημα του ποταμού“, σύμφωνα με τη NASA.

Στην κορυφή του κρατήρα, το rover Perseverance έχει ήδη ανακαλύψει ενδιαφέρουσες ενδείξεις για ένα παλαιό ποτάμι που υπήρχε στον Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο πλανήτης ήταν θερμότερος, πιο υγρός και είχε πιο πυκνή ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: Τα φεγγάρια του Ουρανού μπορεί να κρύβουν ωκεανούς μέσα τους

Οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν υπήρχε κάποια μορφή ζωής που θα μπορούσε να έχει ευδοκιμήσει σε αυτά τα υγρά παραποτάμια μέρη στον Άρη. Χάρη στο Perseverance της NASA και άλλα εργαλεία, οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες τους στον κόκκινο πλανήτη. Το Perseverance rover είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από εργαλεία, τα οποία του επιτρέπουν να συλλέγει δείγματα από την επιφάνεια του Άρη και να τα στέλνει πίσω στη Γη για περαιτέρω ανάλυση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την ιστορία του συστήματος του Άρη και ενδεχομένως να βρούμε αποδείξεις ζωής που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα τη θέση μας στο σύμπαν.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS