ΑρχικήinetTesla: Χιλιάδες παράπονα σχετικά με τη λειτουργία Autopilot

Tesla: Χιλιάδες παράπονα σχετικά με τη λειτουργία Autopilot

Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει πως έλαβε μεγάλο όγκο πληροφοριών από εσωτερικές πηγές της Tesla, σχετικά με χιλιάδες παράπονα για τη λειτουργία Autopilot τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Jalopnik, η συλλογή περιείχε 23.000 αρχεία εσωτερικών εγγράφων, που περιλάμβαναν παράπονα από το 2015 έως και τον Μάρτιο του 2022. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, η αυτοκινητοβιομηχανία λάμβανε περίπου 2.400 αναφορές για προβλήματα αυτοεπιτάχυνσης και περίπου 1.500 για προβλήματα στη λειτουργία πέδησης. Οι τελευταίες πληροφορίες περιείχουν 139 αναφορές για ακούσιο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και 383 για ψευδείς προειδοποιήσεις σύγκρουσης.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Autopilot απέφυγε ρόδα που έφυγε από άλλο όχημα
Tesla

Επιπλέον, στα αρχεία φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες από 1.000 αναφορές σύγκρουσης και μία λίστα 3.000 περιστατικών, στα οποία οι οδηγοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος Autopilot της Tesla. Παρόλο που οι περισσότερες αναφορές αφορούν περιστατικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν υποβληθεί κάποιες καταγγελίες από ιδιοκτήτες και στην Ευρώπη και την Ασία. Η Handelsblatt επικοινώνησε με πολλούς πελάτες από τα αρχεία για να επιβεβαιώσει τις αναφορές τους, και κάποιοι από αυτούς παρείχαν ακόμη και βίντεο που σχετίζεται με αυτά.

Εκτός από τις χιλιάδες καταγγελίες για την ασφάλεια, τα αρχεία φαίνεται ότι περιείχαν οδηγίες για τους υπαλλήλους σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες. Είναι προφανές πως τους ζήτησαν να μην αντιγράφουν και επικολλούν αναφορές περιστατικών σε email, καθώς και να μην αφήνουν πληροφορίες ως ηχογράφηση στον αυτόματο τηλεφωνητή. Μπορούν μόνο να επικοινωνήσουν μαζί τους προφορικά για να μεταβιβάσουν τις πληροφορίες.

Δείτε ακόμα: Tesla: Βίντεο που προωθούσε το Autopilot ήταν σκηνοθετημένο
Autopilot

Ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt, Sebastian Matthes, δήλωσε ότι μια ομάδα 12 ατόμων εξέτασε και αξιολόγησε τα αρχεία για έξι μήνες. “Τα δεδομένα απεικονίζουν την εικόνα ενός πρωτοπόρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερα τεχνολογικά προβλήματα από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν. Με τον αυτόματο πιλότο του, για παράδειγμα. Τα αρχεία Tesla περιέχουν χιλιάδες αναφορές για επιπλοκές με τα συστήματα Autopilot“, έγραψε.

Ανέφερε ότι η ομάδα του έστειλε μια λίστα με ερωτήσεις στην Tesla, αλλά η εταιρεία αυτοκινήτων αποφάσισε να μην απαντήσει σε αυτές. Ο Νομικός Σύμβουλος της Tesla, Joseph Alm, δήλωσε ότι υπήρξε κλοπή δεδομένων και ότι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση πληροφοριών που προέρχονται από παράνομες ενέργειες στα μέσα ενημέρωσης, εκτός αν υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δείτε επίσης: Τesla: Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Enhanced Autopilot

Ο Alm ανταπάντησε ότι μια “δυσαρεστημένη πρώην υπάλληλος” χρησιμοποίησε την πρόσβασή της ως τεχνικός υπηρεσιών για να παραβιάσει τη συμφωνία και να διαρρεύσει πληροφορίες προτού αποχωρήσει από την εταιρεία. Η Tesla δεν θα υποβάλει μήνυση κατά του πρώην υπαλλήλου της για την κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών της Tesla και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS