ΑρχικήinetWhatsApp: Δοκιμάζει κοινή χρήση οθόνης (Screen Share) σε βιντεοκλήσεις

WhatsApp: Δοκιμάζει κοινή χρήση οθόνης (Screen Share) σε βιντεοκλήσεις

Το WhatsApp έχει δοκιμάσει και παρουσιάσει μια σειρά νέων λειτουργιών τον τελευταίο καιρό. Μια από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες που δοκιμάζει το WhatsApp είναι η κοινή χρήση οθόνης (Screen Share), μια λειτουργία που μοιάζει με αυτή του Zoom και του Microsoft Teams.

WhatsApp κοινή χρήση οθόνης (Screen Share)

Σύμφωνα με το WABetaInfo, είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση για χρήστες beta στο πρόγραμμα Google Play Beta (2.23.11.19) που παρουσιάζει την εν λόγω δυνατότητα για συσκευές Android.

Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι μια χρήσιμη δυνατότητα για χρήστες που θέλουν να μοιράζονται παρουσιάσεις με άλλους.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp εργάζεται για την εισαγωγή ονομάτων χρήστη στην εφαρμογή

Η νέα λειτουργία έρχεται μαζί με μια μικρή αλλαγή στο UI της εφαρμογής, η οποία φέρνει τις καρτέλες στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα οθόνης του WBI, οι χρήστες θα μπορούν να δουν το νέο εικονίδιο “Screen Share” στο κάτω μέρος της εφαρμογής WhatsApp δίπλα στα κουμπιά κάμερας, βίντεο και μικροφώνου.

Αν πατήσετε το εικονίδιο “Screen Share”, πιθανότατα θα εμφανιστεί ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη που θα ενημερώνει ότι η οθόνη κοινοποιείται, εγγράφεται και μεταδίδεται στους παραλήπτες. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία πληρωμής, φωτογραφίες κλπ, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Επομένως, η πτυχή του απορρήτου της νέας δυνατότητας θα πρέπει να διευκρινιστεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα πάντα στο WhatsApp, μέχρι τώρα, είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο (end-to-en encryption), όπως μηνύματα, κλήσεις, βίντεο, ίσως ισχύει το το ίδιο και με την κοινή χρήση οθόνης. Το WhatsApp ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κομμάτι, όταν το χαρακτηριστικό κυκλοφορήσει σε περισσότερους χρήστες.

Δείτε επίσης: WhatsApp Chat Lock: Κλειδώστε τις προσωπικές συνομιλίες με password ή fingerprint

Όπως συμβαίνει και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, οι χρήστες θα μπορούν να σταματήσουν την κοινή χρήση ανά πάσα στιγμή, πατώντας ξανά το κουμπί “Screen Share” στην εφαρμογή WhatsApp.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το WhatsApp να προσπαθεί σκληρά για να συναγωνιστεί ή να ξεπεράσει άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Το τελευταίο διάστημα η εφαρμογή που ανήκει στη Meta έχει φέρει διάφορες νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται απεσταλμένα μηνύματα, Συγκεκριμένα, ο Mark Zuckerberg σημείωσε σε ανάρτηση στο Facebook ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να τροποποιούν ένα μήνυμα εντός 15 λεπτών από την αποστολή του.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Δοκιμάζει νέα λειτουργία ομαδικών κλήσεων στο macOS

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στην επικοινωνία με άλλους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα!

Πηγή: www.androidcentral.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS