ΑρχικήyoutubeΈχει η Γη και δεύτερο φεγγάρι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα;

Έχει η Γη και δεύτερο φεγγάρι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα;

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που φαίνεται ότι περιστρέφεται γύρω από τη Γη σαν φεγγάρι, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζεται από τη βαρύτητα του Ήλιου. Ονομάζεται 2023 FW13 και εντοπίστηκε πρόσφατα, προκαλώντας σάλο στους λάτρεις του διαστήματος.

Δείτε επίσης: James Webb: Το φεγγάρι του Κρόνου εκτοξεύει «τεράστια νέφη» νερού στο διάστημα

φεγγάρι

Για να παρατηρήσουν τον διαστημικό βράχο που έχει χαρακτηριστεί ως ψευδο-φεγγάρι, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Pan-STARRS, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του ηφαιστείου Haleakala στη Χαβάη. Η έκθεση του Sky and Telescope ανέφερε ότι επιστήμονες πιστεύουν ότι το αντικείμενο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 100 π.Χ. και θα συνεχίσει να το κάνει για τουλάχιστον άλλα 1.500 χρόνια.

Αν όλοι οι υπολογισμοί είναι σωστοί, το 2023 FW13 θα είναι ο πιο σταθερός δορυφόρος που μοιάζει με τη Σελήνη που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Τα οιονεί φεγγάρια ονομάζονται έτσι επειδή φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη Γη με τον ίδιο τρόπο που περιστρέφεται η Σελήνη, ο δορυφόρος μας.

Δείτε ακόμα: Τα φεγγάρια του Ουρανού μπορεί να κρύβουν ωκεανούς μέσα τους

Η ανακάλυψη του 2023 FW13 δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού το 2016 είχε ανακαλυφθεί ένα ακόμα αντικείμενο, με το όνομα 469219 Kamooalewa. Κατά την εποχή εκείνη, αναγνωρίστηκε ως ο πιο μικρός, πιο κοντινός και πιο σταθερός γνωστός δορυφόρος.

Γη

Ο αστεροειδής παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το παρατηρητήριο Pan-STARRS στις 28 Μαρτίου. Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε επίσημα στις 1 Απριλίου, μετά από περαιτέρω παρατηρήσεις μέσω του τηλεσκοπίου της Χαβάης, του Καναδά και της Γαλλίας, καθώς και μέσω των παρατηρητηρίων Kitt Peak και Mount Lemmon.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Adrien Coffinet, Γάλλος αστρονόμος και δημοσιογράφος, δήλωσε ότι όταν είδε την ανακοίνωση, αντιλήφθηκε ότι ο πολύ μεγάλος άξονας που μοιάζει με αυτόν της Γης του φάνηκε ύποπτος. Ο Coffinet είναι Γάλλος αστρονόμος και δημοσιογράφος, ο οποίος ανακάλυψε τη φύση της τροχιάς της Σελήνης.

Δείτε επίσης: Twitter: Έβαλε Disclaimer στις Samsung φωτογραφίες φεγγαριού

Ο Alan Harris από το Ινστιτούτο Διαστημικής Επιστήμης εξήγησε στο περιοδικό Sky & Telescope ότι το 2023 FW13 πραγματοποιεί κύκλους γύρω από τη Γη, αλλά η διάσταση της τροχιάς του είναι τόσο μεγάλη, που η Γη δεν επηρεάζει σημαντικά την κίνησή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS