ΑρχικήinetWindows Hello: Αποκτούν ενσωματωμένο διαχειριστή passkey

Windows Hello: Αποκτούν ενσωματωμένο διαχειριστή passkey

Η Microsoft βελτιώνει την υποστήριξη passkey του Windows Hello για να ενισχύσει την ασφάλεια της σύνδεσης σε ιστότοπους και εφαρμογές χρησιμοποιώντας βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Το Windows Hello χρησιμοποιείται από το 84% των χρηστών των Windows 10

Windows Hello

Τα passkeys είναι μοναδικά κλειδιά πρόσβασης που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες συσκευές, όπως υπολογιστές, tablet ή smartphone. Η χρήση passkeys μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο παραβίασης δεδομένων, καθώς παρέχουν προστασία από επιθέσεις phishing. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπεται η υποκλοπή των κλειδιών πρόσβασης και η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα.

Τα passkeys είναι μια ασφαλέστερη και πιο βολική επιλογή από τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς επιτρέπουν την χρήση προσωπικών αριθμών (PIN) ή βιομετρικών δεδομένων, όπως τα δαχτυλικά αποτυπώματα ή η αναγνώριση προσώπου, για την είσοδο σε ιστότοπους και εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε και να διαχειρίζεστε πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική ασφάλεια και εμπειρία του χρήστη.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η έκδοση του Windows 11 Insider Preview Build 23486 που διατέθηκε στο Dev Channel περιλαμβάνει βελτιώσεις σχετικά με την είσοδο στους λογαριασμούς των πελατών. Αυτές οι βελτιώσεις επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους, χρησιμοποιώντας είτε κωδικούς πρόσβασης είτε τη λειτουργία Windows Hello, χωρίς να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.

Βελτιώνουμε την εμπειρία κωδικού πρόσβασης για τους χρήστες των Windows. Μπορούν πλέον να μεταβούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστότοπο που υποστηρίζει κωδικούς πρόσβασης για να δημιουργήσουν και να συνδεθούν χρησιμοποιώντας passkeys με την εγγενή εμπειρία Windows Hello“, δήλωσαν οι Amanda Langowski και Brandon LeBlanc της Microsoft.

Μόλις δημιουργηθεί ένας κωδικός πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Windows Hello (πρόσωπο, δακτυλικό αποτύπωμα, PIN) για να συνδεθούν. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σύνδεσης στην εφαρμογή.

Δείτε ακόμα: Windows Hello : Νέο βιομετρικό σύστημα ασφαλείας των Windows.

διαχειριστή password

Για να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή σας με λειτουργικό σύστημα Windows για να συνδεθείτε σε ιστότοπους που απαιτούν κωδικό πρόσβασης, πρέπει να πάτε σε ιστότοπους που υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία, όπως τα bestbuy.com, ebay.com ή google.com, να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και μετά να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά χρησιμοποιώντας τον νέο κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασης με μια νέα διαλογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που είναι ενσωματωμένη στις ρυθμίσεις των Windows. Απλά μεταβείτε στο Μενού Ρυθμίσεων, στη συνέχεια στο Μενού Λογαριασμού και τέλος στα Κλειδιά Πρόσβασης. Θα μπορέσετε να δείτε όλα τα passkeys που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή Windows σας και να αναζητήσετε και να διαγράψετε όσα δεν χρησιμοποιείτε.

Τον Μάιο, η Google ανακοίνωσε ότι πλέον παρέχει υποστήριξη για κωδικούς πρόσβασης για Λογαριασμούς Google σε όλες τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες της. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται στους λογαριασμούς τους χωρίς να εισάγουν κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιούν την επαλήθευση σε 2 βήματα (2SV).

Τον Μάιο του 2022, η Microsoft και η Apple επιβεβαίωσαν ότι υποστηρίζουν τα διαπιστευτήρια ελέγχου ταυτότητας Ιστού (WebAuthn) ή αλλιώς διαπιστευτήρια FIDO, για τους κωδικούς πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Windows Hello εξαπάτηση με μια φωτογραφία

Αυτή η μέθοδος έχει καταστεί πλέον η κανονική διαδικασία για να αποκτήσετε πρόσβαση σε λογαριασμούς σε πλατφόρμες που ελέγχονται από τους τρεις μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών κωδικών πρόσβασης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS