ΑρχικήinetSpotify: Δεν δέχεται πληρωμές μέσω του App Store της Apple

Spotify: Δεν δέχεται πληρωμές μέσω του App Store της Apple

Το Spotify ενημερώνει τους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία Premium μέσω του συστήματος αγορών εντός της εφαρμογής της Apple ότι δεν θα το υποστηρίζει πλέον ως τρόπο πληρωμής. Από το 2016, το Spotify δεν επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν μέσω της εφαρμογής του Apple Store. Αυτό είναι μία υπενθύμιση για όλους. Αν κάποιοι είχαν εγγραφεί στο Spotify μέσω αυτής της μεθόδου πριν από χρόνια, μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης: Spotify: Σχεδιάζει streaming μουσικών βίντεο στην εφαρμογή του
Spotify

Το Variety αναφέρει ότι η εταιρεία αποστέλλει email στους συνδρομητές για να τους ενημερώσει για την επερχόμενη αλλαγή. “Το email αφορά την εγγραφή στο Spotify Premium μέσω της υπηρεσίας χρέωσης της Apple. Δυστυχώς, δεν αποδεχόμαστε πλέον αυτήν τη μέθοδο χρέωσης ως τρόπο πληρωμής.” Το Spotify εξακολουθεί να αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μεταβούν αυτόματα στο δωρεάν επίπεδο της εταιρείας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στο τέλος της τρέχουσας περιόδου χρέωσης. “Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη συνδρομή σας Premium, θα πρέπει να εγγραφείτε ξανά μετά τη λήξη της τελευταίας περιόδου χρέωσής σας και ο λογαριασμός σας να μεταφερθεί στον Δωρεάν λογαριασμό.

Αλλά αυτό ίσως είναι καλύτερο. Η Apple λαμβάνει το 30% από τις αγορές εντός εφαρμογής, οι χρήστες του Spotify που είχαν εγγραφεί μέσω αγορών εντός εφαρμογής χρεώνονταν επιπλέον 3 $ το μήνα σε σχέση με αυτούς που είχαν εγγραφεί απευθείας μέσω του Spotify. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η Apple μειώνει τώρα το ποσοστό προμήθειας στο 15% μετά την πρώτη χρονιά για τις συνδρομές, αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Δείτε ακόμα: Πώς να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Spotify με το Discord;

App Store

Σε μια κανονική δήλωση το 2019, η Apple δήλωσε ότι είχε εισπράξει το 15% από περίπου 680.000 πελάτες του Spotify. Οι χρήστες που έχουν ήδη πληρώσει μέσω της Apple μπορούν να γίνουν συνδρομητές της Premium υπηρεσίας με πιστωτική κάρτα ή μέσω PayPal.

Τόσο η Apple όσο και η Google χρεώνουν ένα αναλογικό ποσοστό στους προγραμματιστές εφαρμογών που πωλούν μέσα από τα καταστήματά τους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αγοράς τους από τους χρήστες (είτε μέσω της αγοράς εφαρμογών είτε μέσω της εγγραφής εντός των εφαρμογών). Στις αρχές του περασμένου έτους, η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα στο Android που θα επιτρέπει τα συστήματα χρέωσης τρίτων, όπως το Spotify, να χρησιμοποιούν ένα σύστημα χρέωσης που ονομάζεται Χρέωση Επιλογής Χρήστη (UCB). Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι χρήστες εγγράφονται μέσω του UCB σε σχέση με τη χρήση του συστήματος αγορών εντός της εφαρμογής της Google.

Δείτε επίσης: Spotify Desktop app: Νέα εμφάνιση και αναβαθμισμένες λειτουργίες

Παρόλο που κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Apple θα επέτρεπε καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο iOS, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με αυτό ή για το αν θα γίνεται χρέωση από τρίτους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS