ΑρχικήinetMeta Threads: 10 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες επτά ώρες κυκλοφορίας

Meta Threads: 10 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες επτά ώρες κυκλοφορίας

Η νέα εφαρμογή, Threads, της Meta κατάφερε να φτάσει τις 5 εκατομμύρια εγγραφές κατά τις τέσσερις πρώτες ώρες από την κυκλοφορία της και τις 10 εκατομμύρια κατά τις επτά πρώτες ώρες.

Meta Threads εγγραφές

Η Meta κυκλοφόρησε τη νέα πλατφόρμα της microblogging που ονομάζεται Threads, περιγράφοντάς την ως μια εφαρμογή συνομιλίας που βασίζεται σε κείμενο. Το Threads ήρθε για να ανταγωνιστεί το Twitter. Από τότε που ανέλαβε το Twitter ο Elon Musk, έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στις προτιμήσεις των χρηστών. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο Twitter αυτό το διάστημα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και έχουν κάνει πολλούς χρήστες να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Bluesky και το Mastodon.

Τώρα, όμως, είναι διαθέσιμο και το Threads και είναι δωρεάν για κατέβασμα από το Apple App Store και το Google Play Store σε περισσότερες από 100 χώρες. Λειτουργώντας ως μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης, βασισμένη σε κείμενο, το Threads επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται γρήγορα μηνύματα στα οποία μπορεί να κάνει κάποιος like, share και σχόλια. Η εφαρμογή μοιάζει πολύ με το Twitter οπτικά, αν και χρησιμοποιούνται διαφορετικές λέξεις. Για παράδειγμα, αντί για retweets, υπάρχουν τα “reposts” και “tweets” ονομάζονται “threads“. Επιπλέον, στο Threads της Meta κάθε ανάρτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως 500 χαρακτήρες και συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτών.

Δείτε επίσης: Το Threads της Meta δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ακόμα

10 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες επτά ώρες

Μέσα σε μόλις επτά ώρες από την κυκλοφορία του, το Threads κατάφερε να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια εγγραφές. Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος δεν χρησιμοποιούσε το Twitter για τουλάχιστον 11 χρόνια, επανεμφανίστηκε σήμερα για να παρουσιάσει τη νέα του πλατφόρμα. Μάλιστα, ο Zuckerberg μοιράστηκε ένα χιουμοριστικό meme με δύο άτομα ντυμένα Spiderman, όπου το ένα δείχνει το άλλο. Η εικόνα προέρχεται από το επεισόδιο κινουμένων σχεδίων του Spider-Man του 1967 με τίτλο “Double Identity”, που απεικονίζει την αποτυχημένη προσπάθεια ενός κακού να υποδυθεί τον εμβληματικό ήρωα.

Threads: Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία;

Το Threads επιτρέπει την κοινή χρήση αναρτήσεων μεταξύ της πλατφόρμας και του Instagram, διευκολύνοντας μια αμφίδρομη εμπειρία κοινής χρήσης. Όπως είπαμε και παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να περιλαμβάνουν στις αναρτήσεις τους συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών. Ωστόσο, κάποιοι από τους πρώτους χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τις μεταφορτώσεις εικόνων.

Δείτε επίσης: Twitter: Γιατί δεν ενημέρωσε τους χρήστες για τον περιορισμό των tweets

Threads Twitter

Στην πλατφόρμα παρουσιάζεται στους χρήστες μια ροή αναρτήσεων, γνωστή ως “threads“, από τη Meta. Αυτά τα threads περιλαμβάνουν περιεχόμενο από άτομα που ακολουθούν οι χρήστες, ενώ προτείνεται επίσης και περιεχόμενο που θεωρείται ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης: Meta: Θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω Facebook;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο του ποιος μπορεί να τους αναφέρει και μπορούν να εφαρμόσουν φίλτρα για να εξαλείψουν τις απαντήσεις που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις στις αναρτήσεις τους. Επίσης, όπως και σε άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, οι χρήστες έχουν την επιλογή να κάνουν κάποιον unfollow να μπλοκάρουν, να περιορίσουν ή να αναφέρουν άλλα προφίλ. Μάλιστα, τυχόν αποκλεισμένοι λογαριασμοί στο Instagram αποκλείονται αυτόματα και στο Threads.

Πηγή: in.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS