ΑρχικήGamingMicrosoft και Sony υπέγραψαν συμφωνία που λέει ότι το Call of Duty...

Microsoft και Sony υπέγραψαν συμφωνία που λέει ότι το Call of Duty παραμένει στο PlayStation

Η Sony και η Microsoft υπέγραψαν μια συμφωνία, η οποία αναφέρει ότι το Call of Duty θα παραμείνει στις κονσόλες παιχνιδιών PlayStation, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Call of Duty

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft και το PlayStation υπέγραψαν μια δεσμευτική συμφωνία για τη διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation μετά την εξαγορά της Activision Blizzard“, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, την Κυριακή.

Η Activision είναι η δημιουργός του δημοφιλούς video game Call of Duty. Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο είχαν εκφράσει σημαντική ανησυχία για την τεράστια ισχύ που θα μπορούσε να αποκτήσει η Microsoft στην αγορά του gaming, εάν εγκρινόταν η εξαγορά της Activision.

Δείτε επίσης: FTC: Προσπαθεί ξανά να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η Microsoft βρίσκεται πίσω από τις κονσόλες Xbox και αποτελεί βασικό ανταγωνιστή της Sony και του PlayStation. Έτσι οι ρυθμιστικές αρχές, όσο και άλλες gaming εταιρείες, φοβούνταν ότι η Microsoft θα μπορούσε να κρατήσει τα δημοφιλή παιχνίδια στις δικές της κονσόλες και να εκτοπίσει τη Sony (και άλλες εταιρείες).

Η Microsoft υπέγραψε τη συμφωνία με τη Sony, σχετικά με το Call of Duty, για να μετριάσει τις ανησυχίες των αρχών. Η εταιρεία έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν.

Ανησυχίες για τον ανταγωνισμό είχε εκφράσει και ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος διαδραστικής ψυχαγωγίας της Sony, Jim Ryan. Ο Ryan είχε πει ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft δεν θα ήταν καλή για τον ανταγωνισμό.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Θα λάβει σύντομα δύο νέα update

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δήλωσε στο Twitter ότι ακόμη και μετά το κλείσιμο μιας πιθανής συμφωνίας, η Microsoft “θα παραμείνει επικεντρωμένη στο να διασφαλίσει ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες και για περισσότερους καταναλωτές από ποτέ“.

Η εξαγορά δεν είναι βέβαιο ότι θα κλείσει, αν και οι πιθανότητες είναι αυξημένες μετά την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή να εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου από το να μπλοκάρει προσωρινά τη συμφωνία. Η FTC είχε κάνει μήνυση για να σταματήσει τη συμφωνία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε καταφέρει να πείσει τον δικαστή ότι η συμφωνία θα αποτελούσε κίνδυνο για τον ανταγωνισμό.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαίωσε έναν ακόμη γύρο απολύσεων

Microsoft Sony PlaySation
Microsoft και Sony υπέγραψαν συμφωνία που λέει ότι το Call of Duty παραμένει στο PlayStation

Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ υπέγραψαν τη συμφωνία τον Μάιο, ενώ και η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Microsoft για τους όρους της συμφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική αρχή αρχικά δεν ήταν σύμφωνη με τη συγχώνευση Microsoft – Activision Blizzard. Είχε πει τον Απρίλιο ότι αυτή η συμφωνία θέτει σε κίνδυνο την αναδυόμενη αγορά του cloud-gaming δημιουργώντας ένα μονοπώλιο. Πρόσθεσε ότι, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Microsoft θα είχε μερίδιο αγοράς μεταξύ 60 και 70% κάτι που θα αποδυνάμωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό σε αυτή τη σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους έως την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS