ΑρχικήBusinessΣυμμαχία της Apple με Pixar και NVIDIA

Συμμαχία της Apple με Pixar και NVIDIA

Η Apple συμμάχεται με την Pixar, την Nvidia και άλλες παραγωγές για την ανάπτυξη του 3D Standard της Pixar. Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι προαναφερθείσες (Apple, Pixar, Nvidia), η Adobe και η Autodesk, ανακοίνωσαν τη σύσταση της Alliance for OpenUSD (AOUSD), η οποία αφορά την προώθηση της τυποποίησης και της ανάπτυξης ενός 3D πρωτοκόλλου, που η Apple ισχυρίζεται, ότι «η επόμενη γενιά εμπειριών AR, θα βοηθήσει στην επιτάχυνσή του.”

Συμμετοχή της Apple σε Pixar, Nvidia

Η NVIDIA ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της “Universal Scene Description” (USD) της Pixar, δηλώνοντας πέρσι, ότι η Pixar έχει τη δυνατότητα να γίνει το «HTML του μετασύμπαντος».

Όπως το HTML σχηματίζει ένα είδος περιγραφής μιας ιστοσελίδας—μπορεί να φιλοξενηθεί οπουδήποτε στο Διαδίκτυο και να ανακτηθεί/αναπαράγεται τοπικά από ένα πρόγραμμα περιήγησης Ιστού—το USD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει περίπλοκες εικονικές σκηνές, επιτρέποντάς της να ανακτηθεί και να αποδοθεί με παρόμοιο τρόπο σε έναν τοπικό υπολογιστή .

Η Open USD στεγάζεται από τη θυγατρική του Ιδρύματος Linux Joint Development Foundation (JDF) και η συμμαχία ελπίζει να πείσει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και οργανισμών να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος του OpenUSD. Προς το παρόν η Apple, η Pixar, η Adobe, η Autodesk και η NVIDIA μετρούνται ως ιδρυτικά μέλη, με επιπλέον μέλη τα Epic Games, Unity, Foundry, Ikea, SideFX και Cesium.

«Το OpenUSD θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επόμενης γενιάς εμπειριών AR, από την καλλιτεχνική δημιουργία έως την παράδοση του περιεχομένου, και θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη σειρά υπολογιστικών εφαρμογών», δήλωσε ο Mike Rockwell, Αντιπρόεδρος της Apple του Vision Products Group. «Η Apple συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη του USD και είναι ένας βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής πλατφόρμας visionOS, καθώς και για το νέο εργαλείο προγραμματιστών Reality Composer Pro. Ανυπομονούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξή του σε ένα ευρέως γνωστό πρότυπο.»

Το Khronos Group, έλαβε μια παρόμοια πρωτοβουλία στο παρελθόν, όπως το OpenXR μέσω του δικού του Metaverse Standards Forum. Δεν είναι σαφές αν αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν κάτι κοινό, καθώς το έργο αυτό υποστηρίχθηκε από τους ιδρυτές της AOUSD, Adobe, Autodesk και NVIDIA και από μια ευρεία γκάμα κινητήρων της βιομηχανίας, όπως η Meta, η Microsoft, η Sony, η Qualcomm και η AMD. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Metaverse Standards Forum δεν υπήρχε η υποστήριξη από την Apple και την Pixar.

Δείτε ακόμα: Η Apple κυκλοφορεί τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta των iOS 17, watchOS 10 και macOS 14

Ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στην παρουσίαση του AOUSD κατά τη διάρκεια της σειράς Autodesk Vision στις 8 Αυγούστου. Ωστόσο, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις στο SIGGRAPH 2023, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου, επομένως ενδέχεται να μάθουμε περισσότερα σε οποιαδήποτε από τις παρουσιάσεις της εταιρείας, που αφορούν το USD.

Πηγή πληροφοριών: www.roadtovr.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS