ΑρχικήinetΗ Tesla αποκτά επίσημα startup ασύρματης φόρτισης

Η Tesla αποκτά επίσημα startup ασύρματης φόρτισης

Η Tesla εξαγόρασε επίσημα την εταιρεία Wiferion, μια startup ασύρματης φόρτισης με έδρα στη Γερμανία. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης.

Δείτε επίσης: Ομάδα ερευνητών κάνει Jailbreak στο σύστημα ψυχαγωγίας της Tesla

Tesla

Στις αρχές του έτους, αναφέραμε ότι η Tesla εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς της Wiferion, μιας γερμανικής startup που εξειδικεύεται στην ασύρματη φόρτιση. Η Wiferion είναι γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης που απευθύνεται σε βιομηχανικά ρομπότ και ηλεκτρικά οχήματα. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από επίσημα έγγραφα της εταιρείας.

Τώρα, μετά από λίγους μήνες, αρκετές γερμανικές δημοσιεύσεις επιβεβαίωσαν ότι η Wiferion έχει αποδεχθεί την πρόταση για την εξαγορά της Tesla.

Το επίσημο κόστος της συναλλαγής δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αναμένεται να κυμαίνεται σε υψηλό διψήφιο ποσό – πιθανώς μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από έναν χρόνο, αυτή η κίνηση θα ήταν μια έκπληξη για την Tesla, που ποτέ δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την ασύρματη φόρτιση.

Δείτε ακόμα: Tesla: Eπιβεβαιώνει τελικά ότι το Supercharger V4 έχει ισχύ 350 kW
startup ασύρματης φόρτισης

Το πρόβλημα που επιλύεται μέσω της ασύρματης φόρτισης δεν είναι ασήμαντο. Με τη χρήση αυτού του συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την ανάγκη να συνδέσετε το αυτοκίνητό σας στην πρίζα, χωρίς να αντιμετωπίζετε μια ιδιαίτερα δύσκολη ή χρονοβόρα διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η Tesla έχει δηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή της να αυτοματοποιήσει τις εργασίες της, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Εάν τα αυτοκίνητα μπορούσαν να οδηγούν αυτόνομα, θα ήταν λογικό να μπορούν να φορτίζονται αυτόματα χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση κάποιου για τη σύνδεσή τους.

Κατά τη διάρκεια των ετών, η Tesla έχει προτιμήσει να χρησιμοποιεί έναν αυτοματοποιημένο ρομποτικό βραχίονα αντί για ασύρματη φόρτιση για να ολοκληρώνει αυτήν την εργασία. Πρόσφατα, όμως, έχουν γίνει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα.

Στις αρχές αυτού του έτους, η Tesla παρουσίασε έναν καινούργιο ασύρματο σταθμό φόρτισης για το σπίτι. Τώρα είναι πιθανό ότι αυτή η εξαγορά μπορεί να επιταχύνει την προσπάθεια αυτή.

Δείτε επίσης: Καλιφόρνια: Αποκτήστε ένα ολοκαίνουργιο Tesla Model 3 για λιγότερο από 14.000 $

Η Wiferion, η οποία πλέον ανήκει στην Tesla, τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει κορυφαία θέση στον τομέα της ασύρματης φόρτισης, καθώς έχει αναπτύξει αρκετές καινοτόμες πατέντες. Τα προϊόντα της εταιρείας, που βασίζονται στην τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης, χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, κυρίως για βιομηχανικά ρομπότ και ηλεκτρικά οχήματα. Η Tesla αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την εξαγορά της Wiferion, καθώς θα μπορέσει να ενσωματώσει την προηγμένη τεχνολογία της εταιρείας στα δικά της προϊόντα, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα και την ευκολία της φόρτισης των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS