ΑρχικήHow ToΤο scroll με δύο δάχτυλα δεν λειτουργεί στα Windows; Δείτε πώς μπορείτε...

Το scroll με δύο δάχτυλα δεν λειτουργεί στα Windows; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Το scroll με δύο δάχτυλα είναι μια κοινή χειρονομία και χρησιμοποιείται σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοπιήσετε για να κάνετε κύλιση σε ιστοσελίδες, έγγραφα ή λίστες. Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή με οθόνη αφής και δεν έχετε ποντίκι διαθέσιμο, μπορείτε ακόμα να κάνετε κύλιση στο περιεχόμενο με μια απλή κίνηση δύο δακτύλων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ποντίκι. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή tablet.

Δείτε επίσης: Windows 11: Βελτίωση ρυθμού ανανέωσης

scroll

Τι είναι το scroll με δύο δάχτυλα;

Το scroll με δύο δάχτυλα επιτρέπει στους χρήστες να κινηθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε μια συσκευή αφής. Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα βολική για την περιήγηση σε οθόνες αφής και προσφέρει μια ομαλή και άνετη εμπειρία στους χρήστες. Για να επιτευχθεί αυτό, απλά τοποθετήστε δύο δάχτυλα στην οθόνη και έπειτα μετακινείστε τα προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Η ποσότητα κύλισης που θα γίνει εξαρτάται από το πόσο μακριά μετακινείτε τα δάχτυλά σας.

Αν η λειτουργία scroll με δύο δάχτυλα δεν λειτουργεί στη συσκευή σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

1.Ελέγξτε εάν το scroll με δύο δάχτυλα είναι ενεργοποιημένη ή όχι

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > Touchpad. Στην περιοχή Drag two fingers, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Σύρετε δύο δάχτυλα για κύλιση.

Δείτε ακόμα: Windows 11 KB5028254 update: Διορθώνει 27 bugs

Windows

2.Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Ορισμένες φορές, μία απλή επανεκκίνηση μπορεί να λύσει μικρά προβλήματα με τον υπολογιστή. Προτείνεται να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να ελέγξετε εάν η λειτουργία της κύλισης με δύο δάχτυλα έχει αποκατασταθεί.

3.Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows

Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε προβλήματα στον υπολογιστή σας με ευκολία και ακρίβεια. Για να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αντιμετώπιση προβλημάτων > Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων. Στην περιοχή Υλικό και συσκευές, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η ενημέρωση 23H2 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο

4.Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > Touchpad. Στην περιοχή Επαναφορά, κάντε κλικ στην Επαναφορά. Αυτό θα επαναφέρει την επιφάνεια αφής στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS