ΑρχικήinetΗ Apple αφαιρεί 100 εφαρμογές τύπου ChatGPT από το App Store της...

Η Apple αφαιρεί 100 εφαρμογές τύπου ChatGPT από το App Store της Κίνας

Η Apple αφαιρεί πάνω από 100 εφαρμογές τύπου ChatGPT από το App Store της Κίνας.

Εν όψει των νέων κινεζικών κανονισμών σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, η Apple αφαίρεσε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από το τοπικό App Store, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων υψηλού προφίλ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Δείτε επίσης: Apple: Ένα bug μπορεί να επηρεάσει τους περιορισμούς του Screen Time για παιδιά

Η Apple προηγουμένως αφαίρεσε περίπου 30.000 παιχνίδια από το App Store της Κίνας, έπειτα άλλα 94.000 και στη συνέχεια 44.000 που η Κίνα δήλωσε ότι δεν είχαν τις σωστές άδειες. Τώρα έχει στοχεύσει ένα πολύ μικρότερο αριθμό, αλλά όλα σε μια σημαντική κατηγορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, περισσότερες από 100 εφαρμογές που περιλάμβαναν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT αποσύρθηκαν την Τρίτη. Σε μια σημείωση προς τους προγραμματιστές που είδε η εφημερίδα, η Apple ανέφερε ότι οι εφαρμογές “περιλαμβάνουν περιεχόμενο που είναι παράνομο στην Κίνα.”

Σύμφωνα με αναφορές, οι εφαρμογές περιλάμβαναν μία με το όνομα Spark, η οποία είχε μια επίσημη κυκλοφορία στο κινέζικο App Store στις 29 Ιουνίου 2023. Επίσης, αφαιρέθηκε η υπηρεσία ChatGAi Plus, ένα AI-based chatbot και μεταφραστικός διακομιστής, ο οποίος βρισκόταν στην 9η θέση του πίνακα των πληρωμένων εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Το νέο Apple Watch Ultra θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε dark titanium

Λέγεται επίσης στους προγραμματιστές ότι το περιεχόμενο εμπίπτει σε αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τις τεχνολογίες deep synthesis και το generative AI. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι κανονισμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στην Κίνα σε δύο εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta των iOS 17, watchOS 10 και macOS 14

Η Apple έχει επικριθεί εδώ και καιρό ότι υποκύπτει στις πιέσεις των κινεζικών αρχών. Μετά από τις πιο πρόσφατες εκκαθαρίσεις εφαρμογών, η Apple δήλωσε ότι θα παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια για τους λόγους αφαίρεσης εφαρμογών από το App Store.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS