ΑρχικήinetSnapchat: Οι χρήστες φρικάρουν με το AI bot που είχε το δικό...

Snapchat: Οι χρήστες φρικάρουν με το AI bot που είχε το δικό του μυαλό

Οι χρήστες του Snapchat ανησύχησαν το βράδυ της Τρίτης όταν το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας δημοσίευσε μια ζωντανή ενημέρωση στο προφίλ του και σταμάτησε να απαντά σε μηνύματα.

Δείτε επίσης: Το Snapchat Plus έφτασε τα 4 εκατομμύρια συνδρομητές

Η λειτουργία Snapchat My AI – η οποία τροφοδοτείται από το ιογενές εργαλείο chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT – συνήθως προσφέρει συστάσεις, απαντά σε ερωτήσεις και συνομιλεί με τους χρήστες. Αλλά η δημοσίευση ενός live Story (ένα σύντομο βίντεο από κάτι που φαινόταν να είναι ένας τοίχος) για να το δουν όλοι οι χρήστες του Snapchat ήταν κάτι καινούργιο: Είναι μια δυνατότητα που συνήθως προορίζεται μόνο για τους ανθρώπινους χρήστες του.

Οι οπαδοί της εφαρμογής έσπευσαν να μοιραστούν τις ανησυχίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Γιατί το My AI έχει ένα βίντεο με τον τοίχο και το ταβάνι του σπιτιού του ως ιστορία του;” έγραψε ένας χρήστης. “Αυτό είναι πολύ περίεργο και ειλικρινά ανησυχητικό”. Ένας άλλος χρήστης έγραψε αφού το εργαλείο αγνόησε τα μηνύματά του: “Ακόμα και ένα ρομπότ δεν έχει χρόνο για μένα”.

Τελικά, αυτό δεν ήταν το Snapchat που δούλευε για να κάνει το εργαλείο My AI ακόμα πιο ρεαλιστικό. Η εταιρεία δήλωσε στο CNN την Τετάρτη ότι επρόκειτο για μια δυσλειτουργία. “Το My AI αντιμετώπισε μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας που τώρα έχει επιλυθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Πρόταση: Snapchat: Πώς να ανακτήσετε έναν παραβιασμένο λογαριασμό;

snapchat

Προβολή των ανησυχιών σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη

Παρόλα αυτά, η έντονη αντίδραση ανέδειξε τους φόβους που έχουν πολλοί άνθρωποι σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Από την έναρξη της λειτουργίας του τον Απρίλιο, το εργαλείο έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις όχι μόνο από τους γονείς αλλά και από ορισμένους χρήστες του Snapchat με επικρίσεις σχετικά με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις “ανατριχιαστικές” ανταλλαγές και την αδυναμία να αφαιρέσουν τη λειτουργία από το chat feed τους, εκτός αν πληρώσουν για μια premium συνδρομή.

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, η έκδοση του Snapchat έχει ορισμένες βασικές διαφορές: Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το όνομα του chatbot, να σχεδιάσουν ένα προσαρμοσμένο avatar Bitmoji για αυτό και να το φέρουν σε συζητήσεις με φίλους. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι η συνομιλία με το chatbot του Snapchat μπορεί να μοιάζει λιγότερο συναλλακτική από την επίσκεψη στον ιστότοπο του ChatGPT. Μπορεί επίσης να είναι λιγότερο σαφές ότι μιλάτε με έναν υπολογιστή.

Ενώ κάποιοι μπορεί να βρουν αξία στο εργαλείο, η μικτή αντίδραση υποδήλωσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά την εξάπλωση της νέας παραγωγικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα τους, και ιδιαίτερα σε προϊόντα όπως το Snapchat, του οποίου οι χρήστες είναι νεότεροι.

Το Snapchat ήταν ένας πρώιμος συνεργάτης εκκίνησης όταν η OpenAI άνοιξε την πρόσβαση στο ChatGPT σε επιχειρήσεις τρίτων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Snapchat: Το νέο της AI προκαλεί ήδη ανησυχίες

πηγή πληροφοριών:edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS