ΑρχικήinetΤο καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται στο iPhone 15 ενδέχεται να περιορίζεται σε...

Το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται στο iPhone 15 ενδέχεται να περιορίζεται σε ταχύτητες USB 2.0

Έχουν μείνει μόνο τρεις εβδομάδες μέχρι η Apple να ανακοινώσει την επόμενη γενιά iPhone (iPhone 15) και οι φήμες για τα νέα τηλέφωνα ολοένα και αυξάνονται.

iPhone USB-C

Σύμφωνα με μία διαρροή, ορισμένα μοντέλα iPhone 15 θα υποστηρίζουν το Thunderbolt για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Αν και αυτό μπορεί να εξακολουθεί να ισχύει, μια νέα φήμη υποδηλώνει, ότι το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται στη συσκευασία θα περιορίζεται σε ταχύτητες USB 2.0.

iPhone 15 και USB-C

Διάφορες πηγές αναφέρουν, ότι το iPhone 15 έχει θύρα USB-C αντί για Lightning. Όπως ίσως γνωρίζετε, το USB-C έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την αποκλειστική υποδοχή της Apple, όπως την εκτεταμένη συμβατότητα, την υποστήριξη γρήγορης φόρτισης και την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων.

Αλλά το πώς ακριβώς θα εφαρμόσει η Apple το USB-C στο iPhone 15 παραμένει άγνωστο. Αυτό το μήνα, μία πηγή μοιράστηκε εικόνες που δείχνουν τις υποδοχές USB-C για τα νέα iPhone. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα εξαρτήματα διαθέτουν ένα Retimer chip, όπως αυτά που υπάρχουν στις συσκευές Thunderbolt, επιτρέποντας ταχύτητες μεταφοράς έως και 40 Gbps.

Δείτε περισσότερα: iPhone 15: Eνδέχεται να υποστηρίζει ταχύτητες φόρτισης έως και 35W

Πιο πρόσφατα, είδαμε εικόνες νέων καλωδίων USB-C, που φέρεται να είναι κατασκευασμένα από την Apple. Αυτά τα καλώδια έχουν μήκος 1,5 μέτρο και φαίνεται να είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα, όπως μπλε, ροζ και κίτρινο. Ο ερευνητής Majin Bu έχει λάβει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα καλώδια και μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση σε ορισμένους ανθρώπους που ανυπομονούν για το iPhone 15.

Data Transfer Speed (Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων)

Σύμφωνα με τον Majin Bu, τα νέα καλώδια USB-C είναι, στην πραγματικότητα, μακρύτερα από αυτά που περιλαμβάνονται επί του παρόντος στο κουτί του iPhone. Τα καλώδια αυτά είναι επίσης παχύτερα, πράγμα που σημαίνει, ότι είναι και πιο ανθεκτικά. Ωστόσο, η Majin Bu ισχυρίζεται, ότι τα καλώδια αυτά είναι USB 2.0 παρά το γεγονός, ότι διαθέτουν υποδοχή USB-C.

Με άλλα λόγια, περιορίζονται στις ίδιες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων με την υποδοχή Lightning. Πιο συγκεκριμένα, το USB 2.0 έχει τη δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων με μέγιστο ρυθμό 480 Mbps. Εάν ισχύει, τα νέα iPhone δεν θα ενεργοποιήσουν ταχύτερη μετάδοση δεδομένων παρόλο που θα έχουν νέα υποδοχή φόρτισης. Παρακάτω αναφέρονται κάποια πιθανά σενάρια, που πρέπει να έχετε κατά νου:

USB 2.0 or Thunderbolt

Το ChargerLAB εντόπισε ένα Thunderbolt chip στην υποδοχή USB-C του iPhone 15 και έτσι η Apple μπορεί να αποφασίσει να περιορίσει το Thunderbolt στα πιο ακριβά μοντέλα iPhone 15 Pro. Αυτό δεν θα προκαλούσε έκπληξη, καθώς μόνο το iPad Pro υποστηρίζει Thunderbolt. Εν τω μεταξύ, το iPad Air έχει USB-C 3.1 και το iPad 10 εξακολουθεί να βασίζεται σε USB 2.0 παρόλο που διαθέτει υποδοχή USB-C.

Δείτε περισσότερα: Οι επιθέσεις USB drive malware αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2023

Μια δεύτερη πιθανότητα είναι, ότι όλα τα νέα μοντέλα iPhone 15 θα υποστηρίζουν Thunderbolt, αλλά η Apple θα τα πουλά ξεχωριστά. Τα καλώδια Thunderbolt είναι συνήθως πιο ακριβά από τα κανονικά καλώδια USB-C. Για παράδειγμα, η Apple πουλά ένα καλώδιο Thunderbolt 3, μήκους 0,8 μέτρων για 39 δολάρια (περίπου 36€), ενώ το καλώδιο Thunderbolt 4, μήκους 1,8 μέτρων κοστίζει 129 δολάρια (περίπου 119€).

Μια τρίτη πιθανότητα είναι, ότι αυτά τα καλώδια που διέρρευσαν στο διαδίκτυο δεν έγιναν ποτέ για το iPhone αλλά για νέες εκδόσεις του Magic Mouse και του Magic Keyboard με θύρα USB-C. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να υποστηρίζουν ταχύτητες USB 3.0 ή Thunderbolt. Εξάλλου, τα καλώδια που διέρρευσαν έχουν τα ίδια χρώματα με το M1 iMac.

iPhone USB-C

Περισσότερα για το iPhone 15

Αυτή η κυκλοφορία του καλωδίου USB-C είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, όλες όμως τις απαντήσεις θα τις μάθουμε πιθανότατα στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου, όπου η Apple φημολογείται, ότι θα διοργανώσει μια ειδική εκδήλωση για την ανακοίνωση του iPhone 15.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS