ΑρχικήinetΟ Chrome δοκιμάζει μια επιλογή για την ενεργοποίηση του address bar στο...

Ο Chrome δοκιμάζει μια επιλογή για την ενεργοποίηση του address bar στο κάτω μέρος στο iOS

Ο Chrome δοκιμάζει μια επιλογή για να ενεργοποιήσει μια γραμμή διεύθυνσης (address bar) στο κάτω μέρος στο iOS.

Δείτε επίσης: Chrome: Καταπολεμά τους χάκερ με εβδομαδιαίες ενημερώσεις ασφαλείας

Η Google Chrome δοκιμάζει μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούν τη γραμμή διευθύνσεων στο κάτω μέρος της οθόνης στο iOS. Αυτό συμβαίνει σχεδόν δύο χρόνια μετά τη μετακίνηση της γραμμής καρτελών του Safari στο κάτω μέρος με το iOS 15 της Apple.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Θα συνοψίζει ολόκληρα άρθρα για εσάς με ενσωματωμένο generative AI

Η αλλαγή του Chrome βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φάση δοκιμής στην έκδοση Testlfight της εφαρμογής, όπως προσέθεσε πρώτος ο ανάπτυξης iOS Steve Moser.

Η αλλαγή είναι προαιρετική και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το στυλ της γραμμής διευθύνσεων μέσω Settings > Address Bar στη δοκιμαστική έκδοση του Chrome. Εάν τα άτομα που χρησιμοποιούν την έκδοση TestFlight του Chrome δεν μπορούν να δουν το μενού Address Bar, μπορούν να το κάνουν ενεργοποιώντας το flag “chrome://flags/#bottom-omnibox-steady-state”.

Το Safari επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αλλάξουν τη θέση της καρτέλας μέσω Settings > Safari > Tabs, αλλά η γραμμή διευθύνσεων που βρίσκεται στο κάτω μέρος είναι το default για δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Θα προειδοποιεί για την κατάργηση επεκτάσεων που είναι malware

Η αλλαγή στον Chrome δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί σε όλους τους χρήστες, αλλά θα είναι επωφελής για όσους χρησιμοποιούν και τους δύο browsers για να έχουν μια ομοιόμορφη διεπαφή. Επίσης, οι μπάρες διευθύνσεων που βρίσκονται στο κάτω μέρος είναι πιο εύκολα προσβάσιμες σε συσκευές με μεγάλη οθόνη.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS