ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΣυνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

Η Globalstar, που συνεργάζεται με το δορυφόρο της Apple, μισθώνει την εταιρεία SpaceX του Elon Musk για την εκτόξευση νέων δορυφόρων που θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του δικτύου επικοινωνίας για το Emergency SOS μέσω της λειτουργίας Satellite iPhone.

Space X Elon Musk

Η Apple παρουσίασε πέρσυ την υπηρεσία emergency SOS μέσω της λειτουργίας Satellite, ως μέρος της σειράς iPhone 14. Εκτιμάται, ότι αυτή η λειτουργία θα ενσωματωθεί επίσης στο iPhone 15, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη: Η Starlink του Elon Musk μπορεί να προσφέρει σύντομα δορυφορικό Διαδίκτυο στην Ινδία

Σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία, η Globalstar θα πληρώσει την SpaceX με 64 εκατομμύρια δολάρια (~59 εκατομμύρια €) για την εκτόξευση νέων δορυφόρων που σχεδιάστηκαν για τη βελτίωση του δικτύου επικοινωνίας. Οι πληρωμές θα γίνουν σε δόσεις, που θα ξεκινήσουν το 2023, όταν η SpaceX θα ξεκινήσει να εκτοξεύει τους δορυφόρους και θα ολοκληρωθούν το 2025.

Με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 14, η Apple ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα Emergency SOS μέσω του δορυφόρου θα είναι δωρεάν για τα πρώτα δύο χρόνια. Μετά το πέρας των δύο ετών, οι χρήστες ενδέχεται να επιβαρυνθούν με χρέωση ανάλογα τη χρήση που κάνουν.

Δείτε ακόμη: Μπορείτε να κάνετε διαχωρισμό οθόνης (split screen) στο iPhone;

Επιπλέον, η Globalstar έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το 85% της τρέχουσας και μελλοντικής χωρητικότητας του δικτύου αποκλειστικά για τα iPhone της Apple. Επιπλέον, η Globalstar θα διαχειρίζεται και θα διατηρεί όλο το απαραίτητο προσωπικό, το software, τα δορυφορικά συστήματα και τη σχετική υποδομή, τηρώντας τα προκαθορισμένα πρότυπα ποιότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτές εταιρείες συνεργάζονται. Το 2022, η Apple επενδύσε $450 εκατομμύρια (417 εκατομύρρια €) για την ανάπτυξη της υποδομής που υποστηρίζει τη λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου για τα μοντέλα iPhone 14, με την πλειοψηφία των κονδυλίων αυτών, να εισπράττονται από την Globalstar. Το προηγούμενο έτος επίσης, η Globalstar απέκτησε δορυφορικό εξοπλισμό αξίας $327 εκατομμυρίων (303 εκατομμύρια €) από μια καναδική εταιρεία, με την Apple να παραχωρεί στη Globalstar δάνειο ύψους $252 εκατομμυρίων δολαρίων (233 εκατομμύρια €) για να στηρίξει αυτη την αγορά.

Δείτε ακόμη: Apple: Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου διαθέσιμο τώρα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Emergency SOS

Η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου, είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Πορτογαλία.

Πηγή: in.mashable.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS