ΑρχικήSecuritySuffolk High School: Εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση

Suffolk High School: Εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση

Ένα εξέχον αγγλικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Suffolk High School έκλεισε τα συστήματα πληροφορικής του μετά από μια κυβερνοεπίθεση λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, σύμφωνα με αναφορές.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware σε σχολείο του Σικάγο αποκαλύπτει δεδομένα 500.000 μαθητών

Suffolk High School

Το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Suffolk High School στο Debenham, ενημέρωσε τους γονείς την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένα περιστατικό απαιτούσε αποσύνδεσή τους από το δίκτυο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ότι προσωπικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει, σύμφωνα με το BBC.

«Αν και είναι δύσκολο να παρέχουμε ακριβή χρονοδιαγράμματα για μια πλήρη αποκατάσταση, η ομάδα υποστήριξης μας έχει διαβεβαιώσει ότι λόγω των διασφαλίσεων που έχουμε σε εφαρμογή, η διαδικασία αποκατάστασης θα γίνει πιο γρήγορα», φέρεται να είπε ο διευθυντής, Simon Martin.

Ο Darren Williams, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Blackfog, υποστήριξε ότι τα σχολεία θα πρέπει να επικεντρωθούν σε προγράμματα αντιμετώπισης περιστατικών και προληπτικά εργαλεία, με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο. Οι βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης, μαζί με την ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σχετικά με το ηλεκτρονικό ψάρεμα, μπορούν να συμβάλουν στην μείωση των κυβερνοεπιθέσεων.

«Το 2023 μέχρι στιγμής, η εκπαίδευση ήταν ένας από τους πιο στοχευμένους τομείς. Οι αδίστακτοι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να στοχεύουν ευάλωτα σχολεία με υποεπενδυμένη υποδομή πληροφορικής, έλλειψη ελέγχων και απαρχαιωμένα εργαλεία κυβερνοασφάλειας», πρόσθεσε ο Williams.

Δείτε ακόμα: Υπάλληλος σχολείου έκλεψε 3.000 Apple iPods που προορίζονταν για μαθητές

κυβερνοεπίθεση

«Υπό το πρίσμα της «επιστροφής στο σχολείο» τις επόμενες εβδομάδες, τόσο τα σχολεία όσο και οι γονείς/μαθητές έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα περιορίζονται στο ελάχιστο και ότι τυχόν περιστατικά που συμβαίνουν είναι υπό έλεγχο.»

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αντιμετωπίσει περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων.

Μια νέα έρευνα από την Proofpoint αποκαλύπτει τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας δεν έχουν μέτρα ασφαλείας για το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με έρευνα, παρατηρήθηκε ότι το 96% των κορυφαίων 50 δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 92% των κορυφαίων 50 ιδιωτικών κολεγίων δεν έχουν υιοθετήσει το συνιστώμενο επίπεδο προστασίας DMARC (p=reject). Αυτό το επίπεδο προστασίας αποτρέπει την παραποίηση και την αποστολή δόλιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους παραλήπτες.

«Τα πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το DMARC, παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθούν οι άμυνες απάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξαλείφοντας την πλαστογράφηση του τομέα ή τον κίνδυνο πλαστοπροσωπίας», εξήγησε ο στρατηγικός υπεύθυνος για την κυβερνοασφάλεια της Proofpoint, Matt Cooke.

Δείτε επίσης: Σχολείο για hackers: Εγκληματίες παραδίδουν μαθήματα με θέμα τα botnet

«Ως κάτοχοι τεράστιων ποσοτήτων ευαίσθητων και κρίσιμων δεδομένων, συμβουλεύουμε τους εκπαιδευτικούς φορείς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν το αυστηρότερο επίπεδο προστασίας DMARC για να προστατεύουν όσους βρίσκονται στα δίκτυά τους».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS